Preskočiť na obsah

Mughlai Chicken

    Kura na indický spôsob - overený recept na Mughlai Chicken

    Mughlai Chicken je severoindický recept na výborné kura s krémovou tmavohnedou cibuľovou omáčkou, ktorá vás prinúti oblizovať tanier.

    Ingrediencie

    • 4 struky kardamónu 
    • 10 strúčikov cesnaku 
    • 6 celých klinčekov 
    • 4 a 1/2 ČL čerstvého zázvoru 
    • 1 PL neblanšírovaných mandlí 
    • 1 PL solené kešu oriešky 
    • 1 ČL mletej škorice 
    • 6 malých červených cibúľ 
    • 4 papričky jalapeňos  
    • 1/4 šálky repkového oleja 
    • 3 lyžice vody 
    • 650 g vykostené kuracie prsia bez kože 
    • 1 šálka kokosového mlieka 
    • 1 šálka bieleho jogurtu 
    • 1 lyžička mletej kurkumy 
    • Čerstvé lístky koriandra 
    • Horúca varená ryža basmati 

    Postup

    1. Z kardamónových strukov odstránime semená a vložíme do mixéra. Pridáme cesnak, klinčeky, zázvor, mandle, kešu a škoricu. Rozmixujeme a odložíme bokom. 
    2. Vo veľkej panvici orestujeme na oleji cibuľu a jalapeňos do mäkka. Vmiešame vodu a cesnakovú zmes. Pridáme kuracie mäso, mlieko, jogurt a kurkumu. Privedieme do varu, znížime teplotu a dusíme bez pokrievky, kým kuracia šťava nevytečie ( cca 8-10 minút). 
    3. Posypeme koriandrom. Ak chcete, podávajte s ryžou. 
    Ďalšie inšpirácie