...

Chutný zemiakový šalát s majonézou by určite nemal chýbať na žiadnom sviatočnom stole. Či už na Vianoce alebo Veľkú noc, na tradičnej dobrote si pochutná snáď každý. Zemiakový šalát sa na sviatočnom stole objavuje už od nepamäti a môže byť zložený z rôznych ingrediencií. My si teraz ukážeme jednoduchý recept, ktorým však zaručene potešíte chuťové poháriky celej rodiny.

Ingrediencie

  • 2 kilogramy zemiakov
  • 1x cibuľa
  • 1x mrkva
  • 5 až 10 vajec (podľa chuti)
  • Sterilizovaný hrášok (v plechovke)
  • Sterilizované uhorky
  • Uhorková šťava
  • Majonéza
  • Čierne korenie
  • Soľ

Postup prípravy

  1. Uvaríme zemiaky a vajíčka (na tvrdo), ošúpeme ich a nakrájame na kocky. Všetok vysypeme do väčšej misy tak, aby sa do nej zmestili aj ďalšie ingrediencie, ktoré budeme postupne pridávať.
  2. Nakrájame cibuľu, nastrúhame uhorky a mrkvu a pridáme ich spolu s hráškom do pripravenej misy so zemiakmi.
  3. V ďalšom kroku do misy pridáme majonézu, zamiešame a dochutíme čiernym korením, soľou a uhorkovou šťavou.
  4. Šalát necháme odstáť 2 – 3 hodiny v chladničke alebo chladnej miestnosti a následne môžeme podávať.