Jedlo, ktoré milujú všetky deti ale aj dospelí. Palacinka sa vyrába z liateho cesta, ktorého základom je múka, vajcia a mlieko. Cesto môže byť dochutené soľou, cukrom alebo inými dochucovadlami podľa toho, aké palacinky preferujete. Palacinky majú podobu veľmi tenkej „placky“, ktorá sa pečie na panvici alebo na rozpálenej doske. Môže sa podávať aj ako pôstne jedlo, pokiaľ ho nekombinujete s mäsom. Palacinky sa totižto môžu pripraviť aj na slano so syrom, šunkou a inými kombináciami.

Ingrediencie

  • 450 ml mlieka
  • 1x vajce
  • 200 gramov hladkej múky
  • Štipka soli

Postup prípravy

  1. Mlieko, vajce, hladkú múku a soľ dáme do väčšej misky.
  2. Pripravené suroviny rozmixujeme ručne alebo mixérom.
  3. Rozmixované cesto necháme odpočívať aspoň 20 až 30 minút.
  4. Pripravíme si panvicu, ktorú potrieme tenkou vrstvou oleja.
  5. Na rozohriatu panvicu vylejeme cesto tak, aby sa rozlialo po celej ploche (môžeme použiť menšiu naberačku, aby boli palacinky rovnaké).
  6. Palacinku je potrebné obrátiť, aby sa prepiekla z oboch strán.
  7. Upečené palacinky podávame s Nuttelou, džemom, kakaom, šľahačkou, ovocím, alebo čímkoľvek podľa chuti.