Reklama
Slovenská kuchyňa

Najjemnejšie a najlepšie palacinky na svete, nadýchané, hrnčekové, recept, cesto

Reklama

Jedlo, ktoré milujú všetky deti ale aj dospelí. Palacinka sa vyrába z liateho cesta, ktorého základom je múka, vajcia a mlieko. Cesto môže byť dochutené soľou, cukrom alebo inými dochucovadlami podľa toho, aké palacinky preferujete. Palacinky majú podobu veľmi tenkej „placky„, ktorá sa pečie na panvici alebo na rozpálenej doske. Môže sa podávať aj ako pôstne jedlo, pokiaľ ho nekombinujete s mäsom. Palacinky sa totižto môžu pripraviť aj na slano so syrom, šunkou a inými kombináciami.

[sc name=“reklama_1″][/sc]

Tento recept je pre jednoduché a chutné palacinky, ktoré sú rýchle a ľahké na prípravu. Potrebujete základné suroviny ako múku, vajcia, mlieko a soľ. Všetky suroviny zmiešajte dohladka v miske, aby ste dosiahli hladké cesto. Rozohrejte panvicu a natriete ju olejom alebo maslom. Nalejte cesto do panvice a pečte palacinky z oboch strán, kým nie sú zlatisté a pekné. Môžete ich servírovať s javorovým sirupom, džemom alebo ovocím, podľa vlastného vkusu. Tento recept je perfektný na raňajky, obed alebo večeru, a je skvelý spôsob, ako si vychutnať chutné a klasické jedlo s minimálnym úsilím.

[sc name=“reklama_martinus“ ][/sc]

Ingrediencie

[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy

  1. Mlieko, vajce, hladkú múku a soľ dáme do väčšej misky.
  2. Pripravené suroviny rozmixujeme ručne alebo mixérom.
  3. Rozmixované cesto necháme odpočívať aspoň 20 až 30 minút.
  4. Pripravíme si panvicu, ktorú potrieme tenkou vrstvou oleja.
  5. Na rozohriatu panvicu vylejeme cesto tak, aby sa rozlialo po celej ploche (môžeme použiť menšiu naberačku, aby boli palacinky rovnaké).
  6. Palacinku je potrebné obrátiť, aby sa prepiekla z oboch strán.
  7. Upečené palacinky podávame s Nuttelou, džemom, kakaom, šľahačkou, ovocím, alebo čímkoľvek podľa chuti.
[sc name=“reklama_koniec_clanku“ ][/sc]
Reklama

Vyskúšajte tiež

Grilovaná špargľa – FIT recept na leto

Grilovaná špargľa je skvelá letná pochúťka, ktorá prináša do jedálnička výnimočnú chuť a textúru. Táto zelenina je bohatá na živiny…

27 mája, 2023

Grilované zeleninové špízy – vegetariánsky recept

Grilované zeleninové špízy sú výbornou voľbou pre vegetariánov, ale aj pre všetkých, ktorí radi vychutnávajú pestrofarebné a chutné jedlá. Tieto…

27 mája, 2023

Ako spracovať reďkovku – recept na nakladané reďkovky

Nakladané reďkovky sú skvelým spôsobom, ako využiť sezónne reďkovky a pridať do jedál chrumkavú a kyselo-sladkú príchuť. Tento konzervovaný pokrm…

26 mája, 2023

Citrónový džem – overený recept

Citrónový džem je vytvorený z citrónovej šťavy, citrónovej kôry, cukru a vody. Tieto ingrediencie sa spolu varia a zahustia, vytvárajúc…

24 mája, 2023

Sladká chilli omáčka – jednoduchý recept

Sladká chilli omáčka je populárna a viacúčelová omáčka, ktorá je známa svojou sladkou a pikantnou chuťou. Táto omáčka pochádza z…

24 mája, 2023

Najlepší slivkový lekvár – rýchly recept

Slivkový lekvár je tradičným a obľúbeným ovocným džemom, ktorý sa vyrába z čerstvých sliviek. Tento džem je sladký, aromatický a…

23 mája, 2023
Reklama