Recept na chutný granadír alebo granatiersky pochod koluje v kuchárskych knihách na Slovensku už vyše 100 rokov. Recepty sa po generácie zmenili a aj dnes môžete nájsť mnohé rozdiely podľa regiónu, ale aj podľa chuti gazdinky, ktorá toto jedlo pripravuje. Granadír sa vo väčšine prípadov podáva s kyslou uhorkou, ktorá tomuto jedlu dodá osvieženie a skvelú chuť.
Ingrediencie
- 8 ks zemiaky
- 250 g cestoviny fliačky
- 150 g slaniny
- 1 PL bravčovej masti
- 2 ČL mletá červená paprika
- 1 cibuľa
- soľ
Postup
- Zemiaky si uvaríme v slanej vode v šupke, vodu scedíme a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme a nakrájame na kocky do väčšej misy.
- V slanej vode si uvaríme fliačky do mäkka. Vodu scedíme a pridáme k zemiakom. Premiešame.
- Na panvici si rozohrejeme masť a pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Poriadne opečieme, pridáme cibuľu a restujeme do sklovita. Potom pridáme mletú červenú papriku, pár krát zamiešame a odstavíme z ohňa. Túto zmes pridáme k zemiakom s cestovinou a poriadne premiešame. Pridáme soľ podľa chuti a podávame s kyslou uhorkou.