Preskočiť na obsah

Najlepší granadír

    Najlepší Granadír alebo granatiersky pochod - originálny slovenský recept

    Recept na chutný granadír alebo granatiersky pochod koluje v kuchárskych knihách na Slovensku už vyše 100 rokov. Recepty sa po generácie zmenili a aj dnes môžete nájsť mnohé rozdiely podľa regiónu, ale aj podľa chuti gazdinky, ktorá toto jedlo pripravuje. Granadír sa vo väčšine prípadov podáva s kyslou uhorkou, ktorá tomuto jedlu dodá osvieženie a skvelú chuť.

    Ingrediencie

    • 8 ks zemiaky 
    • 250 g cestoviny fliačky 
    • 150 g slaniny 
    • 1 PL bravčovej masti 
    • 2 ČL mletá červená paprika 
    • 1 cibuľa
    • soľ 

    Postup

    1. Zemiaky si uvaríme v slanej vode v šupke, vodu scedíme a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme a nakrájame na kocky do väčšej misy.  
    2. V slanej vode si uvaríme fliačky do mäkka. Vodu scedíme a pridáme k zemiakom. Premiešame.  
    3. Na panvici si rozohrejeme masť a pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Poriadne opečieme, pridáme cibuľu a restujeme do sklovita. Potom pridáme mletú červenú papriku, pár krát zamiešame a odstavíme z ohňa. Túto zmes pridáme k zemiakom s cestovinou a poriadne premiešame. Pridáme soľ podľa chuti a podávame s kyslou uhorkou.  
    Ďalšie inšpirácie