Tento výborný recept na pečeného lososa na masle je vhodný nielen na Vianoce, ale môžete si ho pripraviť pri akejkoľvek inej príležitosti. Losos na masle je tiež oveľa zdravší ako jeho vyprážaná verzia.
Objavte čaro varenia a pečenia vďaka kuchárskym knihám, ktoré oživia váš pôžitok z jedla a otvoria vám pestrú paletu chutí z celého sveta.
Ingrediencie
- Filet z lososa
- 100 – 150 g masla
- citrón
- Soľ
- Korenie na ryby
Postup prípravy
- Rúru si predhrejeme na 180 °C a pekáč vymažeme maslom.
- Lososa umyjeme, osušíme a kožou dolu vložíme na pripravený pekáč. Osolíme, okoreníme a necháme 30 minút odstáť.
- Na vrch nahusto poukladáme plátky masla. Pečieme 20 – 35 minút, kým nebude mäkký.
- Po dopečení ho pokvapkáme citrónovou šťavou podľa chuti.