5/5 - (8x hodnotené)

Držkovú polievku buď milujete alebo nemôžete ani cítiť. Pokiaľ ste milovníci voňavých držiek a túto polievku máte radi, tento tradičný a overený recept musíte určite vyskúšať.

Ingrediencie

  • 500 g držky 
  • 2 ks cibuľa 
  • 2 PL bravčová masť 
  • 1 PL hladká múka 
  • mletá červená paprika 
  • 2 strúčiky cesnaku  
  • majorán 
  • čierne korenie 
  • rasca 
  • soľ 
  • voda 

Postup prípravy

  1. Držky očistíme a poriadne umyjeme. Zalejeme vodou a dáme variť. Varíme, kým nebudú držky mäkké, pričom počas varenia aspoň dvakrát vodu zlejeme a zalejeme novou studenou vodou.  
  2. V hrnci si roztopíme bravčovú masť a restujeme nadrobno nakrájanú cibuľku dosklovita, pridáme prelisovaný cesnak a restujeme ďalšiu minútu. Potom pridáme hladkú múku a mletú červenú papriku a premiešame. Prilejeme vodu z držiek a osolíme. 
  3. Podľa chuti pridáme čierne mleté korenie, rascu a pokrájané držky. Varíme asi 20 minút. Pred koncom varenia pridáme majorán a podľa chuti dosolíme.  
  4. Podávame s čerstvým chlebom.