Cícerová nátierka alebo hummus je lahodná nátierka vyrobená z cíceru. Bežne sa konzumuje na Strednom východe a v Stredomorí. Hummus je veľmi obľúbený a zdravý a môže sa konzumovať aj v kombinácií s mletým mäsom alebo zeleninou.
Ingrediencie
- 200 g cíceru z konzervy
- 50 g masla
- ½ cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- Olivový olej
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Mletá červená paprika
- Šťava z limety
Postup prípravy
- Na panvicu dáme rozohriať olivový olej a orestujeme cibuľku dosklovita. Pridáme červenú papriku a odstavíme z ohňa.
- Do mixéra dáme cícer aj s nálevom, orestovanú cibuľu, cesnak, soľ, korenie a limetkovú šťavu. Rozmixujeme do hladkej zmesi.
- Pridáme maslo a poriadne premiešame, podľa chuti dosolíme či dokoreníme.
- Podávame s čerstvým pečivom.
Ďalšie recepty
Zdravá mrkvová pomazánka s vajíčkom - najlepší recept
FIT nátierka z červenej šošovice - výborný recept
Výborná hubová pomazánka - overený recept
Anglické raňajky s fazuľou, zaručený recept
Ľahký tuniakový šalát - jednoduchý recept
Nadýchaná a zdravá bryndzová nátierka - najlepší recept
Chilaquiles - jednoduchý mexický recept
Výborná a lahodná vajíčková nátierka - klasický, zdravý recept
Pravá talianska focaccia - overený recept na tradičný nadýchaný taliansky chlieb
Recept na pravé domáce anglické Crumpets