Preskočiť na obsah

Najlepšie florentínky

Vychutnajte si tieto výborné florentínky, ktoré sú zdobené kandizovaným ovocím. Originálny vianočný recept, ktorým potešíte každého maškrtníka.

Ingrediencie

  • 180 g mandlí 
  • 100 g masla 
  • 150 g kryštálového cukru 
  • 50 g medu 
  • 70 ml šľahačkovej smotany 
  • 30 g kandizovaného ovocia 
  • kôra z jedného citróna 
  • horká čokoláda 

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 175 °C a plech si vystelieme papierom na pečenie.  
  2. Do hrnčeka dáme maslo, cukor, med, smotanu a citrónovú kôru, privedieme do varu a varíme, pokiaľ zmes nezačne hustnúť ( cca 5 minút).  
  3. Odstavíme z ohňa a pridáme mandle a kandizované ovocie. Poriadne premiešame a čajovou lyžičkou robíme kôpky zmesi na vopred pripravený plech vo vzdialenosti aspoň 7 cm od seba. 
  4. Pečieme 10 minút. Po dopečení necháme úplne vychladnúť na mriežke.  
  5. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s trochou masla a z jednej strany natrieme čokoládou. 
Ďalšie inšpirácie
Skip to content