Vychutnajte si tieto výborné florentínky, ktoré sú zdobené kandizovaným ovocím. Originálny vianočný recept, ktorým potešíte každého maškrtníka.
Ingrediencie
- 180 g mandlí
- 100 g masla
- 150 g kryštálového cukru
- 50 g medu
- 70 ml šľahačkovej smotany
- 30 g kandizovaného ovocia
- kôra z jedného citróna
- horká čokoláda
Postup
- Predhrejeme si rúru na 175 °C a plech si vystelieme papierom na pečenie.
- Do hrnčeka dáme maslo, cukor, med, smotanu a citrónovú kôru, privedieme do varu a varíme, pokiaľ zmes nezačne hustnúť ( cca 5 minút).
- Odstavíme z ohňa a pridáme mandle a kandizované ovocie. Poriadne premiešame a čajovou lyžičkou robíme kôpky zmesi na vopred pripravený plech vo vzdialenosti aspoň 7 cm od seba.
- Pečieme 10 minút. Po dopečení necháme úplne vychladnúť na mriežke.
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s trochou masla a z jednej strany natrieme čokoládou.