Reklama
Hlavné jedlá

Najlepšie lasagne – jednoduchý a výborný taliansky recept

Reklama

Lasagne vznikli v stredoveku v Taliansku a vyznačujú sa tým, že majú podobu širokých cestovinových rezancov. Lasagne sa obvykle plnia hovädzím mäsom, paradajkami, korením a bešamelovou omáčkou.

Ingrediencie

Na bolonskú omáčku

  • 4 plátky slaniny
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 stonky zeleru
  • Olivový olej
  • 500 g mleté jahňacie mäso
  • 2 plechovky drvených paradajok
  • Morská soľ
  • Paprika
  • Hrsť čerstvej bazalky

Na lasagne

  • 250 gramov plátkov cestovín lasagne
  • 1 veľká paradajka
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 100 gramov strúhaného parmezánu

Postup prípravy

  1. Na panvici opečieme slaninu pokvapkanú olivovým olejom. Pridáme cesnaka opečieme ho do zlatista. Pridáme cibuľu, mrkvu, zeler a varíme, kým zmes nezmäkne. Do tejto zmesi pridáme nasekanú bazalku, nasekané paradajky, vodu, mleté ​​jahňacie mäso, premiešame a privedieme do varu.
  2. Reklama
  3. Dochutíme soľou a korením. Bolonskú omáčku dusíme 1,5 hod. na miernom ohni. Do omáčky pridáme 50 gramov parmezánu.
  4. V miske vyšľaháme smotanu a uvaríme si cestoviny v poriadne osolenej vode, kým nebudú al dente.
  5. Na pekáč navrstvíme bolonskú omáčku, po nej pláty lasagní a šľahačku. Smotanovú vrstvu dochutíme soľou, korením a oreganom. Postup vrstvenia zopakujeme a poslednú vrstvu posypeme strúhaným parmezánom, paradajkami nakrájanými na plátky a lístkami bazalky. Môžeme pokvapkať trochou olivového oleja.
  6. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 30 minút. Alobal odstránime a pečieme ešte 20 minút. Podávame horúce.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023
Reklama

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023

Jahodové maslo – recept na úžasnú pochúťku

Jahodové maslo je lahodný a jednoduchý spôsob, ako využiť čerstvé jahody a vytvoriť si svoje vlastné ovocné maslo. Je to…

5 júna, 2023