9x hodnotené

Gazpacho je vlastne španielsky tekutý šalát z čerstvej zeleniny, ktorý sa podáva vychladený, a to buď ako studená polievka, alebo ako hustý nápoj v širokých pohároch. Jedlo pochádza z obdobia krátko pred objavením Ameriky v roku 1492, kedy sa paradajky a papriky dostali do Európy.

Skúste tiež:  Cuketové mini pizze - rýchly recept

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Do mixéra vložíme paradajky nakrájané na štvrtiny, nakrájané uhorky, čierne korenie, pokrájanú cibuľu, cesnak nasekaný na hrubo, vínny ocot a vodu.
  2. Rozmixujeme dohladka, pridáme olivový olej a premiešame aby sa zmes spojila.
  3. Podľa potreby dochutíme soľou, korením a octom. 
  4. Na panvici rozhorúčime olej, pridáme na kocky nakrájaný chlieb a opekáme za občasného miešania až do chrumkava.
  5. Odstavíme z ohňa a dochutíme soľou. 
  6. Polievku servírujeme s bazalkou, opečeným chlebom a olivovým olejom.
Skúste tiež:  Chilaquiles - jednoduchý mexický recept

Odporúčané pomôcky

Skúste tiež:  Zdravá domáca majonéza - najlepší recept