Pomazánka z kozieho syra je jednou z nátierok, ktoré určite patria aspoň párkrát do roka na každý raňajkový stôl. Nielen, že si dokonale pochutíte, ale zároveň dostanete do tela veľmi prospešnú potravinu. Kozí syr je alternatívou pre ľudí, ktorí sú alergickí na syry vyrábané z kravského mlieka.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na nátierku z kozieho syra
- 100 g kozieho syra
- 250 g tvarohu
- 50 ml kyslej smotany
- 2 strúčky cesnaku
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Čerstvá pažítka
Postup prípravy nátierky z kozieho syra
- Do mixéra pridáme kozí syr, tvaroh a smotanu a vyšľaháme do hladkého krému.
- Pridáme prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Poriadne premiešame a podľa chuti dosolíme či dokoreníme.
- Pažítku si nasekáme nadrobno a primiešame do nátierky.
- Podávame s čerstvým pečivom.