Tento recept na nepečený čokoládovo-mätový cheesecake je ideálny pre tých, ktorí hľadajú rýchly a jednoduchý dezert bez pečenia. Cheesecake má sviežu mätovú chuť, ktorá sa skvele dopĺňa s čokoládou. Základom sú sušienky Oreo, ktoré sa miešajú s maslom a stláčajú do dna tortovej formy. Následne sa pripraví krém z krémovej syrovnej nátierky, smotany a ďalších ingrediencií, ktorý sa rozotrie na vrch koláča a nechá sa stuhnúť v chladničke. Nakoniec sa cheesecake ozdobí ďalšou vrstvou krému a čokoládovými kúskami.
Objavte čaro varenia a pečenia vďaka kuchárskym knihám, ktoré oživia váš pôžitok z jedla a otvoria vám pestrú paletu chutí z celého sveta.
Ingrediencie
Krusta
- 350 g sušienok Oreo
- 100 g masla
Náplň
- 680 g krémového syra
- 100 g kryštálového cukru
- 90 g práškového cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
- ¼ ČL extraktu z mäty piepornej
- 300 ml smotany na šľahanie
- zelené gélové farbivo na potraviny
- 100 g čokoládových kúskov
Postup prípravy
- Sušienky Oreo vložíme do mixéra a rozmixujeme nadrobno. Pridáme rozpustené maslo a poriadne premiešame. Túto zmes rovnomerne rozotrieme na dno tortovej formy a lyžicou postláčame po celom dne a po bokoch. Dáme do mrazničky, pokiaľ pripravíme náplň.
- Do misy od kuchynského robota vložíme krémový syr a šľaháme. Prisypeme kryštálový cukor a premiešame. Potom pridáme práškový cukor, vanilkový a mätový extrakt a všetko spolu zašľaháme. Na chvíľku odložíme bokom.
- V druhej mise vyšľaháme šľahačku. Pomaly a zľahka pridávame šľahačku do zmesi z krémového syra a premiešavame. Keď budeme mať zapracovanú všetku šľahačku, ochutnáme a podľa chuti dolejeme ešte mätový extrakt. Pridáme zelené farbivo a zľahka premiešame. Nakoniec prisypeme čokoládové kúsky jemne zamiešame.
- Náplň nalejeme na oreo zmes, prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na 8 hodín, ideálne na celú noc.
- Podávame posypané čokoládovými kúskami alebo preliate rozpustenou čokoládou.