Úžasný cheesecake s nutelou a smotanovým syrom, ktorý dokonale pohladí vaše chuťové poháriky. Ideálny koláčik na sviatok alebo akúkoľvek inú príležitosť.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na nutellový cheesecake
Korpus
- 130 g rozdrvených maslových sušienok
- 5 PL rozpusteného masla
Cheesecake
- 900 g smotanového syra
- 200 g kryštálového cukru
- 1 PL vanilkového extraktu
- 370 g Nutella (1 nádoba)
- 4 vajcia
Postup prípravy nutellového cheesecakeu
- Rúru si predhrejeme na 180 °C. V miske si poriadne zmiešame rozdrvené sušienky so zmäknutým maslom, prípadne môžeme dať do mixéra sušienky s maslom a rozmixovať spolu. Zmes poriadne povtláčame na dno a do polovice strán tortovej formy. Pečieme cca 7 minút, odložíme, necháme vychladnúť a rúru si znížime na 170 °C.
- Vo väčšej mise si vyšľaháme smotanový syr do krémova. Pridáme cukor a poriadne šľaháme, potom pridáme vanilku, nutellu a vyšľaháme, kým sa zmes nespojí. Pomocou gumenej stierky stiahneme cesto z bokov misy a premiešame. Všetky vajcia si rozbijeme v menšej miske a rozšľaháme. Celú vaječnú zmes prilejeme do cesta a poriadne zašľaháme. Miskou poklepeme po stole, aby sme odstránili čo najviac vzduchových bublín. Cesto vlejeme do formy na pečenie so sušienkami.
- Pečieme 30 minút, potom znížime teplotu na 120 °C a pečieme ďalších 45 minút. Po uplynutí tohto času vypneme rúru a cheesecake necháme vo vnútri 30 minút, pričom dvierka neotvárame. Potom jemne pootvoríme dvierka a necháme chladnúť 1 hodinu. Po tomto čase by mal byť cheesecake mierne teplý. Nakoniec ho necháme chladnúť na linke pri izbovej teplote ( 3 – 4 hodiny), potom ho prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky.
- Môžeme ozdobiť ďalšou vrstvou nutelly alebo lieskovými orieškami.