Reklama
Dezerty

Orechové snehové gule – vianočný recept

Reklama

Tieto sviatočné snehové guľôčkové sušienky sa vyrábajú z jemne nasekaných vlašských orechov, múky, masla a vanilky, potom sa vyvaľkajú do guľôčok a poprášia práškovým cukrom.

Ingrediencie

  • 120 g hladkej múky
  • 175 g mletých vlašských orechov
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 115 g masla izbovej teploty
  • Štipka soli
  • práškový cukor na obaľovanie

Postup prípravy

  1. Vo veľkej mise si vareškou zmiešame múku, vlašské orechy, soľ a cukor. Potom pridáme vanilkový extrakt a po malých kúskoch pridávame maslo. Miesime rukami, kým sa maslo nezapracuje.
  2. Misku zakryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na 30 minút, ideálne cez noc.
  3. Reklama
  4. Rúru si predhrejeme na 150 °C. Plech si vystelieme papierom na pečenie. Z vychladnutého cesta tvarujeme malú guľôčky nie väčšie ako vlašský orech a ukladáme ich na plech 2 cm od seba. Takto spracujeme všetko cesto.
  5. Sušienky pečieme asi 35 minút a po dopečení necháme na plechu chvíľku chladnúť. Keď sú ešte teplé, ale dostatočne chladné na dotyk, obalíme sušienky v práškovom cukre a necháme na mriežke úplne vychladnúť. Po vychladnutí ich ešte poprášime práškovým cukrom.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023
Reklama

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023

Jahodové maslo – recept na úžasnú pochúťku

Jahodové maslo je lahodný a jednoduchý spôsob, ako využiť čerstvé jahody a vytvoriť si svoje vlastné ovocné maslo. Je to…

5 júna, 2023