Tieto sviatočné snehové guľôčkové sušienky sa vyrábajú z jemne nasekaných vlašských orechov, múky, masla a vanilky, potom sa vyvaľkajú do guľôčok a poprášia práškovým cukrom.
Ingrediencie
- 120 g hladkej múky
- 175 g mletých vlašských orechov
- 2 PL kryštálového cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 115 g masla izbovej teploty
- Štipka soli
- práškový cukor na obaľovanie
Postup prípravy
- Vo veľkej mise si vareškou zmiešame múku, vlašské orechy, soľ a cukor. Potom pridáme vanilkový extrakt a po malých kúskoch pridávame maslo. Miesime rukami, kým sa maslo nezapracuje.
- Misku zakryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na 30 minút, ideálne cez noc.
- Rúru si predhrejeme na 150 °C. Plech si vystelieme papierom na pečenie. Z vychladnutého cesta tvarujeme malú guľôčky nie väčšie ako vlašský orech a ukladáme ich na plech 2 cm od seba. Takto spracujeme všetko cesto.
- Sušienky pečieme asi 35 minút a po dopečení necháme na plechu chvíľku chladnúť. Keď sú ešte teplé, ale dostatočne chladné na dotyk, obalíme sušienky v práškovom cukre a necháme na mriežke úplne vychladnúť. Po vychladnutí ich ešte poprášime práškovým cukrom.
Ďalšie recepty
Vynikajúci biskupský chlebíček - jednoduchý recept
Šošovicová polievka so sušenými slivkami - vianočný recept
Jemné vínové koláčiky - najlepší recept
Švédsky chlieb s kandizovaným ovocím - originálny recept
Medové cookies - vianočný recept
Najlepšie babičkine medové rezy - klasický recept
Najlepšia a božská mrkvová torta - rýchly recept
Studená čerešňová polievka - originálny maďarský recept
Najlepšie rumové guľky z piškótového cesta - originálny vianočný recept
Vynikajúce mäkké medovníčky - pravý vianočný recept