Oškvarková nátierka je výborná pochúťka, ktorou nič nepokazíte. Môžete ju ponúknuť návšteve, alebo si ju pripraviť na raňajky alebo večeru. Najlepšia je vždy z domácich oškvarkov, ale pokiaľ ich nemáte, dajú sa kúpiť buď na trhu alebo v akýchkoľvek potravinách.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na oškvarkovú pomazánku
- 250 g oškvarky
- 2 vajcia
- 1 menšia cibuľka
- 1 PL horčice
- Soľ
- Mleté čierne korenie
Postup prípravy oškvarkovej pomazánky
- V sekáčiku si najemno pomelieme oškvarky, kto má rád môže si zopár kusov nakrájať na malé kúsočky a zmiešať ich s pomletými.
- Vajíčka si uvaríme natvrdo ( varíme 10 minút) a nakrájame na menšie kocky. Cibuľku pokrájame nadrobno. Kto nemá rád kúsky v pomazánke, môže pridať k oškvarkom vajíčka a cibuľu a najemno nasekať v sekáčiku.
- Osolíme, okoreníme a pridáme horčicu. Všetko spolu dôkladne premiešame.
- Necháme postáť aspoň hodinu a podávame s čerstvým chlebíkom.