Preskočiť na obsah

Najlepšia oškvarková pomazánka, jednoduchý recept

Najlepšia oškvarková pomazánka - jednoduchý recept

Oškvarková nátierka je výborná pochúťka, ktorou nič nepokazíte. Môžete ju ponúknuť návšteve, alebo si ju pripraviť na raňajky alebo večeru. Najlepšia je vždy z domácich oškvarkov, ale pokiaľ ich nemáte, dajú sa kúpiť buď na trhu alebo v akýchkoľvek potravinách.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na oškvarkovú pomazánku

  • 250 g oškvarky 
  • 2 vajcia 
  • 1 menšia cibuľka 
  • 1 PL horčice 
  • Soľ 
  • Mleté čierne korenie 

Postup prípravy oškvarkovej pomazánky

  1. V sekáčiku si najemno pomelieme oškvarky, kto má rád môže si zopár kusov nakrájať na malé kúsočky a zmiešať ich s pomletými.  
  2. Vajíčka si uvaríme natvrdo ( varíme 10 minút) a nakrájame na menšie kocky. Cibuľku pokrájame nadrobno. Kto nemá rád kúsky v pomazánke, môže pridať k oškvarkom vajíčka a cibuľu a najemno nasekať v sekáčiku.  
  3. Osolíme, okoreníme a pridáme horčicu. Všetko spolu  dôkladne premiešame.  
  4. Necháme postáť aspoň hodinu a podávame s čerstvým chlebíkom.  
REKLAMA
26x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *