Pad pak je tradičné thajské jedlo z restovanej zeleniny. Používa ázijský spôsob varenia a môže byť vyrobené zo zeleniny, mäsa a rýb.
Ingrediencie
- 2 mrkvy
- 1 veľká hlavička brokolice
- 1 šálka hrášku
- 1 šálka nakrájaných húb
- 1 červená paprika
- 1 žltá cibuľa
- ⅓ šálky sójovej omáčky
- 2 ČL rybacej omáčky
- 2 ČL chilli pasty
- 2 ČL sezamového oleja
- 2 ČL kokosového cukru
Postup
- Nakrájame papriku, mrkvu a cibuľu na rovnako veľké kúsky. Na panvicu dáme rozohriať na stredný oheň olej a pridáme nakrájanú mrkvu, papriku, cibuľu, brokolicu, huby a hrášok. Restujeme cca 10 minút, alebo pokiaľ zelenina nezmäkne.
- Potom znížime teplotu na minimum a pridáme sójovú omáčku, rybaciu omáčku, chilli pastu, sezamový olej, kokosový cukor a poriadne premiešame. Varíme ďalších 5 až 7 minút alebo kým omáčka mierne nezhustne.
- Odstránime z tepla a podávame.