Preskočiť na obsah

Pad Phuk Tong

    Pražená thajská tekvica - originálny recept na Pad Phuk Tong

    Tekvica je súčasťou mnohých thajských receptov. Vyskúšajte tento úžasný recept a nechajte sa uniesť rozprávkovými chuťami Thajska.

    Ingrediencie

    • 2 PL rastlinného oleja 
    • 1 PL jemne nasekaného cesnaku 
    • 225 g bravčového mäsa nakrájaného nadrobno 
    • 350 g lúpanej tekvice nakrájanej na kocky 
    • 2 vajcia 
    • 1 PL ustricovej omáčky 
    • 1 PL svetlej sójovej omáčky 
    • 1 PL koreniacej omáčky Golden Mountain 
    • 1 ČL cukru 
    • 1/4 šálky kuracieho vývaru alebo zeleninového vývaru 
    • 1/2 cibule 

    Postup

    1. Vo woku si zohrejeme olej, na ktorom osmažíme cesnak do zlatista. Pridáme mäso alebo tofu a dusíme, kým sa neuvarí. Pridáme tekvicu, vývar, ustricovú omáčku, sójovú omáčku, koreniacu omáčku a cukor. Miešame a dusíme prikryté 3 minúty alebo kým nebude tekvica takmer hotová. Do woku rozbijeme vajcia a premiešame, pridáme cibuľku a smažíme ešte 1 minútu. Odstavíme z ohňa a podávame s čerstvou dusenou jazmínovou ryžou. 
    Ďalšie inšpirácie