Preskočiť na obsah

Pražená thajská tekvica, originálny recept na Pad Phuk Tong

Pražená thajská tekvica - originálny recept na Pad Phuk Tong

Tekvica je súčasťou mnohých thajských receptov. Vyskúšajte tento úžasný recept a nechajte sa uniesť rozprávkovými chuťami Thajska.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na praženú thajskú tekvicu

  • 2 PL rastlinného oleja 
  • 1 PL jemne nasekaného cesnaku 
  • 225 g bravčového mäsa nakrájaného nadrobno 
  • 350 g lúpanej tekvice nakrájanej na kocky 
  • 2 vajcia 
  • 1 PL ustricovej omáčky 
  • 1 PL svetlej sójovej omáčky 
  • 1 PL koreniacej omáčky Golden Mountain 
  • 1 ČL cukru 
  • 1/4 šálky kuracieho vývaru alebo zeleninového vývaru 
  • 1/2 cibule 

Postup prípravy praženej thajskej tekvice

  1. Vo woku si zohrejeme olej, na ktorom osmažíme cesnak do zlatista. Pridáme mäso alebo tofu a dusíme, kým sa neuvarí. Pridáme tekvicu, vývar, ustricovú omáčku, sójovú omáčku, koreniacu omáčku a cukor. Miešame a dusíme prikryté 3 minúty alebo kým nebude tekvica takmer hotová. Do woku rozbijeme vajcia a premiešame, pridáme cibuľku a smažíme ešte 1 minútu. Odstavíme z ohňa a podávame s čerstvou dusenou jazmínovou ryžou. 
REKLAMA
31x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *