Tekvica je súčasťou mnohých thajských receptov. Vyskúšajte tento úžasný recept a nechajte sa uniesť rozprávkovými chuťami Thajska.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na praženú thajskú tekvicu
- 2 PL rastlinného oleja
- 1 PL jemne nasekaného cesnaku
- 225 g bravčového mäsa nakrájaného nadrobno
- 350 g lúpanej tekvice nakrájanej na kocky
- 2 vajcia
- 1 PL ustricovej omáčky
- 1 PL svetlej sójovej omáčky
- 1 PL koreniacej omáčky Golden Mountain
- 1 ČL cukru
- 1/4 šálky kuracieho vývaru alebo zeleninového vývaru
- 1/2 cibule
Postup prípravy praženej thajskej tekvice
- Vo woku si zohrejeme olej, na ktorom osmažíme cesnak do zlatista. Pridáme mäso alebo tofu a dusíme, kým sa neuvarí. Pridáme tekvicu, vývar, ustricovú omáčku, sójovú omáčku, koreniacu omáčku a cukor. Miešame a dusíme prikryté 3 minúty alebo kým nebude tekvica takmer hotová. Do woku rozbijeme vajcia a premiešame, pridáme cibuľku a smažíme ešte 1 minútu. Odstavíme z ohňa a podávame s čerstvou dusenou jazmínovou ryžou.