Preskočiť na obsah

Ako sa robí Panna cotta? Vyskúšajte overený taliansky recept

Ako sa robí Panna cotta Vyskúšajte overený taliansky recept

Panna cotta je obľúbený taliansky dezert zo sladenej smotany zahustený želatínou. Krém môže byť aromatizovaný kávou, vanilkou alebo inými arómami.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na Panna cotta

  • ⅓ šálky odtučneného mlieka 
  • 1 balenie neochutenej želatíny 
  • 2 ½ šálky smotany na šľahanie 
  • ½ šálky bieleho cukru 
  • 1 ½ ČL vanilkového extraktu 

Postup prípravy Panna cotta

  1. Do malej misky nalejeme mlieko a pridáme želatinu. Pomiešame kým sa zmes nespojí a odložíme bokom. 
  2. Do hrnca pridáme smotanu a cukor. Na strednej teplote privedieme do varu, pričom dávame pozor, aby smotana nevybublala. 
  3. Želatínovú zmes vmiešame do vriacej smotany a miešame, kým sa úplne nerozpustí. Varíme za stáleho miešanie 1 minútu. Odstránime z ohňa a primiešame vanilkový extrakt. 
  4. Smotanovú zmes nalejeme do 6 servírovacích sklených nádob, necháme vychladnúť asi 20 minút. Potom nádoby prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme stuhnúť do chladničky na najmenej 4 hodiny. 
  5. Podávame s ovocím.  
REKLAMA
32x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *