Preskočiť na obsah

Pikantný thajský papájový šalát, overený recept

Pikantný thajský papájový šalát - overený recept

Klasický, chrumkavý, kyslo-slano-sladký zelený papájový šalát.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na thajský papájový šalát

  • 1 malá zelená, nezrelá papája  
  • 1 stredný strúčik cesnaku 
  • 1 malá červená čili paprička 
  • 2 PL rybacej omáčky  
  • 2 PL rastlinného oleja 
  • 3 PL čerstvo vylisovanej limetkovej šťavy 
  • 2 PL hnedého cukru 
  • 5 veľkých zelených fazúľ 
  • 1 šálka cherry paradajok 
  • 2 šálky fazuľových klíčkov 
  • 1/4 šálky nahrubo nasekanej thajskej alebo talianskej bazalky na ozdobu 
  • 1/2 šálky pražených arašidov alebo kešu na ozdobu 
  • 1/2 lyžičky kryštálového cukru 
  • 3 stredné cibuľky 
  • Lepkavá ryža na servírovanie, voliteľná 

Postup prípravy thajského papájového šalátu

  1. Zelenú papája ošúpeme a nastrúhame na väčšom strúhadle. Do malého sekáčika alebo robota pridáme cesnak, chilli papričku, rybaciu omáčku, olej, limetkovú šťavu a hnedý cukor. Mixujeme, kým sa tekutina nesfarbí dočervena z chilli papričiek. Dresing odložíme bokom. 
  2. Zelené fazuľky očistíme a v sekačíku jemne nasekáme na menšie kusy. Nastrúhanú papája, cherry paradajky a fazuľové klíčky vložíme do veľkej šalátovej misy. Pridáme väčšinu bazalky, čili dresing, fazuľu a premiešame. 
  3. Potom pridáme väčšinu arašidov a znova premiešame. Dochutíme soľou, chilli alebo rybacou omáčkou – podľa chuti. Ak je šalát príliš kyslý, pridáme trochu cukru a premiešame. Podávame so zvyšnou bazalkou a arašidmi. Môžeme servírovať samostatne ako šalát alebo ako prílohu k akémukoľvek thajskému jedlu. 
REKLAMA
24x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *