Preskočiť na obsah

Najlepšia paradajková polievka so syrom, klasický a rýchly recept

Najlepšia paradajková polievka so syrom - klasický a rýchly recept

Paradajková polievka je polievka s paradajkami ako primárnou zložkou. Môže byť podávaná teplá alebo studená a môže byť vyrobená rôznymi spôsobmi.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na paradajkovú polievku

  • 1 cibuľa 
  • Olivový olej 
  • 70 g paradajkový pretlak 
  • 450 g pasírovaných paradajok alebo lúpané paradajky v konzerve 
  • soľ 
  • bobkový list 
  • mleté čierne korenie  
  • nové korenie 
  • 1 l zeleninový vývar 
  • cukor kryštálový 
  • škorica mletá 
  • 1 klinček 
  • 2 PL múka hladká 
  • Tvrdý syr na strúhanie 

Postup prípravy paradajkovej polievky

  1. Do hrnca dáme zahriať olej a osmažíme na ňom cibuľku do sklovita. Pridáme paradajkový pretlak a restujeme 10 minút. Zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme bobkový list, soľ, korenia, klinček a za občasného miešania varíme 20 minút. . 
  2. Následne pridáme olúpané paradajky, dochutíme škoricou a cukrom a necháme prevrieť. V hrnčeku si vymiešame hladkú múku s trochou vody do hladkej zmesi, ktorú pomaly prilejeme do polievky. Za občasného miešania varíme na miernej teplote 30 minút. Podľa potreby dolejeme vodu.  
  3. Podávame s nastrúhaným tvrdým syrom napríklad mozarellou. Do polievky môžete pridať menšiu cestovinu alebo halušky.  
REKLAMA
41x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *