Pečené kuracie stehná z jedného plechu sú skvelým a jednoduchým spôsobom, ako si vychutnať chrumkavú a šťavnatú kuracinu bez nutnosti prípravy zložitejších jedál. Na prípravu potrebujeme kvalitné kuracie stehná, ktoré si môžeme podľa chuti okoreniť. Ďalej si pripravíme zeleninu, napríklad zemiaky a mrkvu, ktorú nakrájame na menšie kúsky.
Aby boli kuracie stehná chrumkavé, je dobré počas pečenia niekoľkokrát polievať maslom alebo olejom. Vďaka jednoduchosti a rýchlosti prípravy sú pečené kuracie stehná z jedného plechu skvelou voľbou pre tých, ktorí majú málo času alebo nechcú tráviť veľa času v kuchyni.
Korenie na kuracie mäso
Korenie na zemiaky
Na pečenie z jedného plechu je najlepšie použiť kuracie stehná s kostou a kožou, ktoré sa pečením udržia šťavnaté a chrumkavé.
Kuracie stehná môžete okoreniť podľa chuti, najčastejšie sa používajú korenia na kuracie mäso, ako je sladká paprika, cesnak, cibuľa, tymian, alebo môžete použiť aj korenie na grilovanie.
Kuracie stehná sú dobre prepečené, keď je vnútorná teplota mäsa 75 °C a šťava, ktorá vyteká, je číra. Ak má šťava ružovú farbu, stehná potrebujú ešte chvíľu v rúre.
Paradajky na grile s tahini dipom sú vynikajúcim jedlom, ktoré kombinuje svieže a sladké chute paradajok s bohatou a krémovou…
Grilovaná špargľa je skvelá letná pochúťka, ktorá prináša do jedálnička výnimočnú chuť a textúru. Táto zelenina je bohatá na živiny…
Grilované zeleninové špízy sú výbornou voľbou pre vegetariánov, ale aj pre všetkých, ktorí radi vychutnávajú pestrofarebné a chutné jedlá. Tieto…
Nakladané reďkovky sú skvelým spôsobom, ako využiť sezónne reďkovky a pridať do jedál chrumkavú a kyselo-sladkú príchuť. Tento konzervovaný pokrm…
Citrónový džem je vytvorený z citrónovej šťavy, citrónovej kôry, cukru a vody. Tieto ingrediencie sa spolu varia a zahustia, vytvárajúc…
Sladká chilli omáčka je populárna a viacúčelová omáčka, ktorá je známa svojou sladkou a pikantnou chuťou. Táto omáčka pochádza z…