...

Poriadne nákŕmená návšteva bude vždy spokojná. Pripravte jej lahodnú pečenú tekvicu s bublajúcim trojsyrovým fondue. Úžasná pochúťka pre každú príležitosť.

Ingrediencie

1 celá tekvica  

Na 300 ml fondue 

  • 100 g nastrúhaného ementálu 
  • 100 g nastrúhaného gruyère syra 
  • 100 g nastrúhaného čedaru 
  • 1 PL kukuričnej múky 
  • 100 g crème fraîche 
  • 2 lyžice bieleho vína 
  • 1 šalotka  
  • 1 strúčik cesnaku 

Malé pečené zemiaky na podávanie 
Chrumkavý chlieb na servírovanie 
Tyčinky na servírovanie 

Postup prípravy

  1. Rúru si rozohrejeme na 180 °C. Z tekvice odrežeme vrch a vydlabeme všetky semienka a blany. Nasadíme veko a celú tekvicu položíme na pevný plech na pečenie. Pečieme podľa veľkosti tekvice ( cca 40 minút).  
  2. Zmiešame strúhané syry s kukuričnou múkou. Z rúry vyberieme tekvicu a z pokrievky tekvice zoškriabeme opečenú dužinu a odložíme. Teplotu rúry zvýšime na 200 °C. Pridáme syry, crème fraîche, biele víno, šalotku a cesnak do vnútra tekvice. Vrátime do rúry a pečieme 30 minút alebo kým sa syry neroztopia a nezačnú bublať. Primiešame okrájané kúsočky dužiny tekvice. Jeme lyžicami alebo namáčame zemiaky, chlieb alebo slané tyčinky.