Reklama
Dezerty

Pečený limetkový cheesecake – osviežujúci recept

Reklama

Limetkový cheesecake je sladký a osviežujúci dezert, ktorý má charakteristickú chuť po limetkách. Zvyčajne je vyrobený z klasického krémového syru, cukru, limetkového džúsu a kôry z limetky, ktoré sa miešajú a pečú sa na podklade z maslových sušienok. Cheesecake sa často podáva so šľahačkou a ozdobený klinčekom alebo lístkami mäty na vrchu. Tento druh cheesecakeu sa často objavuje v lete, keď je potrebná osviežujúca chuť a príjemná vôňa citrusových plodov. Limetkový cheesecake je tiež populárny na svadobných recepciách a oslavách narodenín.

Ingrediencie

Korpus

  • 350 g maslových sušienok
  • 120 g zmäknutého masla

Náplň

  • 750 g krémového syra
  • 200 g práškového cukru
  • šťava a kôra z 2 limetiek (podľa chuti)
  • 1 ČL vanilkový extrakt
  • 3 vajcia
  • 180 ml smotany na šľahanie a limetkovej kôry na servírovanie

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 160 °C a spodok okrúhlej formy vystelieme papierom na pečenie.
  2. Do mixéra vložíme maslové sušienky so zmäknutým maslom a rozmixujeme. Vzniknutú zmes podobnú mokrému piesku natlačíme na dno a čiastočne na bok pripravenej formy.
  3. Mixérom vyšľaháme smotanový syr s cukrom a vanilkovým extraktom.
  4. Potom do zmesi postupne po jednom zašľaháme vajcia  a nakoniec jemne vmiešame šťavu a kôru z limetiek (podľa chuti).
  5. Náplň nalejeme na pripravenú sušienkovú zmes, ktorú sme zatlačili na spodok formy a pečieme 50 minút alebo kým nie je stred takmer zatuhnutý. Po dopečení necháme chladnúť 30 minút v pootvorenej rúre a potom vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť.
  6. V mise vyšľaháme šľahačku (podľa chuti môžeme pridať práškový cukor) a rozotrieme ju pred podávaním na vychladnutý cheesecake. Navrch nastrúhame limetkovú kôru a podávame.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Grilované paradajky s tahini dipom – najlepší recept na grilovanú zeleninu

Paradajky na grile s tahini dipom sú vynikajúcim jedlom, ktoré kombinuje svieže a sladké chute paradajok s bohatou a krémovou…

31 mája, 2023

Grilovaná špargľa – FIT recept na leto

Grilovaná špargľa je skvelá letná pochúťka, ktorá prináša do jedálnička výnimočnú chuť a textúru. Táto zelenina je bohatá na živiny…

27 mája, 2023

Grilované zeleninové špízy – vegetariánsky recept

Grilované zeleninové špízy sú výbornou voľbou pre vegetariánov, ale aj pre všetkých, ktorí radi vychutnávajú pestrofarebné a chutné jedlá. Tieto…

27 mája, 2023

Ako spracovať reďkovku – recept na nakladané reďkovky

Nakladané reďkovky sú skvelým spôsobom, ako využiť sezónne reďkovky a pridať do jedál chrumkavú a kyselo-sladkú príchuť. Tento konzervovaný pokrm…

26 mája, 2023

Citrónový džem – overený recept

Citrónový džem je vytvorený z citrónovej šťavy, citrónovej kôry, cukru a vody. Tieto ingrediencie sa spolu varia a zahustia, vytvárajúc…

24 mája, 2023

Sladká chilli omáčka – jednoduchý recept

Sladká chilli omáčka je populárna a viacúčelová omáčka, ktorá je známa svojou sladkou a pikantnou chuťou. Táto omáčka pochádza z…

24 mája, 2023
Reklama