Reklama
Hlavné jedlá

Pečený losos s kyslou smotanou – jednoduchý recept

Reklama

Ako pripraviť jemného pečeného lososa s krémovou kyslou smotanou za menej ako 30 minút? Vyskúšajte tento jednoduchý, rýchly a chutný recept.

Ingrediencie

  • 4  filety z lososa
  • 1/2 hrnčeka tučnej kyslej smotany
  • 1 a 1/2 ČL celozrnnej horčice
  • 1/3 hrnčeka strúhaného parmezánu
  • soľ
  • čierne mleté ​​korenie

Postup prípravy

  1. Predhrejeme si rúru na 220 °C a vymastíme si zapekaciu misu, prípadne vystelieme papierom na pečenie.
  2. V miske si zmiešame kyslú smotanu, horčicu a syr a dochutíme soľou a korením.
  3. Reklama
  4. Filety lososa umiestnime do zapekacej misy a každý filet potrieme 2 PL smotanovej zmesi.
  5. Pečieme cca 10 až 15 minút alebo pokiaľ nebude losos v najhrubšej časti hotový. Vyberieme z rúry a prikryjeme alobalom na 5 – 10 minút.
  6. Podávame s pečenými zemiakmi alebo so zeleninou.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Čerešňové chutney ku grilovanému mäsu – originálny recept

Čerešňové chutney je osviežujúci a chuťovo bohatý spoločník pre grilované mäso. Toto chutney je vyrobené z čerstvých čerešní, ktoré sú…

8 júna, 2023

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023