Úžasný cheesecake s nutelou a smotanovým syrom, ktorý dokonale pohladí vaše chuťové poháriky. Ideálny koláčik na sviatok alebo akúkoľvek inú príležitosť.

Ingrediencie

Korpus 

  • 130 g rozdrvených maslových sušienok 
  • 5 PL rozpusteného masla 

Cheesecake 

  • 900 g smotanového syra 
  • 200 g kryštálového cukru 
  • 1 PL vanilkového extraktu 
  • 370 g Nutella (1 nádoba) 
  • 4 vajcia 

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C. V miske si poriadne zmiešame rozdrvené sušienky so zmäknutým maslom, prípadne môžeme dať do mixéra sušienky s maslom a rozmixovať spolu. Zmes poriadne povtláčame na dno a do polovice strán tortovej formy. Pečieme cca 7 minút, odložíme, necháme vychladnúť a rúru si znížime na 170 °C. 
  2. Vo väčšej mise si vyšľaháme smotanový syr do krémova. Pridáme cukor a poriadne šľaháme, potom pridáme vanilku, nutellu a vyšľaháme, kým sa zmes nespojí. Pomocou gumenej stierky stiahneme cesto z bokov misy a premiešame. Všetky vajcia si rozbijeme v menšej miske a rozšľaháme. Celú vaječnú zmes prilejeme do cesta a poriadne zašľaháme. Miskou poklepeme po stole, aby sme odstránili čo najviac vzduchových bublín. Cesto vlejeme do formy na pečenie so sušienkami.  
  3. Pečieme 30 minút, potom znížime teplotu na 120 °C a pečieme ďalších 45 minút. Po uplynutí tohto času vypneme rúru a cheesecake necháme vo vnútri 30 minút, pričom dvierka neotvárame. Potom jemne pootvoríme dvierka a necháme chladnúť 1 hodinu. Po tomto čase by mal byť cheesecake mierne teplý. Nakoniec ho necháme chladnúť na linke pri izbovej teplote ( 3 – 4 hodiny), potom ho prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky.  
  4. Môžeme ozdobiť ďalšou vrstvou nutelly alebo lieskovými orieškami.