Svetové recepty
No Result
View All Result
  • Najnovšie recepty
  • Podľa kuchyne
    • Slovenská kuchyňa
    • Talianska kuchyňa
    • Anglická kuchyňa
    • Grécka kuchyňa
    • Ázijská kuchyňa
    • Indická kuchyňa
    • Maďarská kuchyňa
    • Mexická kuchyňa
    • Španielska kuchyňa
  • Podľa druhu jedla
    • Raňajky
    • Predjedlá
    • Polievky
    • Hlavné jedlá
    • Dezerty
    • Šaláty
    • Nátierky
    • Bezmäsité jedlá
    • Zdravé recepty
  • Podľa príležitosti
    • Vianočné recepty
    • Veľkonočné recepty
    • Iné recepty
  • Najnovšie recepty
  • Podľa kuchyne
    • Slovenská kuchyňa
    • Talianska kuchyňa
    • Anglická kuchyňa
    • Grécka kuchyňa
    • Ázijská kuchyňa
    • Indická kuchyňa
    • Maďarská kuchyňa
    • Mexická kuchyňa
    • Španielska kuchyňa
  • Podľa druhu jedla
    • Raňajky
    • Predjedlá
    • Polievky
    • Hlavné jedlá
    • Dezerty
    • Šaláty
    • Nátierky
    • Bezmäsité jedlá
    • Zdravé recepty
  • Podľa príležitosti
    • Vianočné recepty
    • Veľkonočné recepty
    • Iné recepty
No Result
View All Result
Svetové recepty
No Result
View All Result

Domovská stránka » Hlavné jedlá » Pečený zajac na víne a cesnaku – chutný recept

Pečený zajac na víne a cesnaku – chutný recept

4 januára, 2023
v kategórií Hlavné jedlá
5.6k 115
Pečený zajac na víne a cesnaku – chutný recept
8.6k
SHARES
14.3k
VIEWS
Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri
29x hodnotené

Vyskúšajte tento výborný recept na pečeného zajaca na víne a cesnaku, ktorý je ideálny na prípravu nedeľného obeda. Táto chutná delikatesa bude mať určite obrovský úspech.

Odporúčanérecepty

Jednoduchá španielska paella - chutný recept s krevetami

Jednoduchá španielska paella – chutný recept s krevetami

21 marca, 2023
Pravé talianske hubové rizoto - originálny recept

Pravé talianske hubové rizoto – originálny recept

21 marca, 2023
Originálny nadýchaný langoš – najlepší recept

Originálny nadýchaný langoš – najlepší recept

21 marca, 2023
Najlepšie bryndzové halušky na Slovensku ako od babičky, rýchly a chutný recept

Najlepšie bryndzové halušky na Slovensku ako od babičky, rýchly a chutný recept

21 marca, 2023
Mexická Kuracia Quesadilla - jednoduchý recept (Quesadillas de pollo)

Mexická Kuracia Quesadilla – jednoduchý recept (Quesadillas de pollo)

21 marca, 2023
Grilovaný marinovaný králik – výborný recept

Grilovaný marinovaný králik – výborný recept

12 marca, 2023

Objavte čaro varenia a pečenia vďaka kuchárskym knihám, ktoré oživia váš pôžitok z jedla a otvoria vám pestrú paletu chutí z celého sveta.

Ingrediencie

  •  4 PL maslo 
  •  3 PL olivový olej 
  •  2 králiky s drobami 
  •  Soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie 
  •  1 cibuľa 
  •  4 strúčiky cesnaku 
  •  1 pór  
  •  2 mrkvy 
  •  1 červená repa 
  •  2 stonky zeleru 
  •  3 vetvičky čerstvého rozmarínu 
  •  6 vetvičiek čerstvého tymiánu 
  •  1 bobkový list 
  •  700 ml suchého červeného vína 
  •  1 l kuracieho vývaru 
  •  1 cibuľa na servírovanie 
  •  1 PL cukor 
  •  8 – 10 plátkov slaninky  
  •  450 g šampiňóny 
  • voda 

Postup prípravy

  1. Vo veľkej panvici si rozohrejeme 2 PL masla a 2 PL oleja. Králika osolíme, okoreníme a opečieme sprudka asi 3 minúty z každej strany. Vyberieme z panvice a odložíme bokom. Znížime teplotu a do panvice pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Restujeme do sklovita. ( 4 – 5 minút). 
  2. Do panvice vložíme nakrájaný pór, mrkvu, repu a zeler. Pridáme rozmarín, tymian a bobkový list a za občasného miešania dusíme, kým zelenina nezačne hnednúť, 7–10 minút. Potom prilejeme víno a varíme, kým sa nezredukuje na dve tretiny, asi 15 minút. Pridáme vývar a králika, prikryjeme a varíme asi 25 minút. 
  3. Králika vyberieme a odložíme bokom. Zvýšime teplotu a varíme za občasného miešania, kým sa tekutina nezredukuje asi na polovicu ( cca 15 minút).  
  4. Pridáme králičie droby a dusíme asi 5 minút. Dierovanou lyžicou ich prenesieme do mixéra a prilejeme precedený vývar z panvice. Rozmixujeme do hladka. Dochutíme soľou a korením. 
  5. Do druhej panvice dáme cibuľu nakrájanú na kolieska, cukor, zvyšné maslo a asi 2 hrnčeky vody. Privedieme do varu, potom znížime teplotu na strednú a varíme, kým sa äčšina vody neodparí (asi 15 minút). Poriadne premiešame, aby sa cibuľa obalila v sirupe, a za stáleho miešania varíme, kým cibuľa nezačne karamelizovať (2–5 minút).  
  6. Medzitým si v ďalšej panvici rozohrejeme zvyšný olej, pridáme slaninku a opekáme do chrumkava ( asi 8 minút). Potom ju vyberieme z panvice, osušíme v papierovej utierke a odložíme bokom. Zvýšime teplotu a do panvice pridáme huby.  Dusíme dozlatista, asi 5 minút. 
  7. Králika podávame so skaramelizovanou cibuľou, slaninkou a šampiňónmi a s omáčkou z drobov.  

Kuchynské pomôcky

  • Hrnce
  • Panvice
  • Pomôcky na pečenie
  • Pekáče a zapekacie misy
  • Mlynčeky, soľničky a koreničky
  • Kuchynské nože
  • Pomôcky do kuchyne
  • Taniere a jedálenské súpravy
  • Príbory
  • Kuchynské váhy
  • Servírovanie
Tags: Bobkový listČerstvý tymiánČervená repaČervené vínoCesnakCibuľaCukorKrálikKurací vývarMasloMleté čierne korenieMrkvaOlivový olejPórRozmarínŠampiónySlaninaSoľVodaZeler
Share3442Tweet2152
Predošlý recept

Mäkké medové pagáčiky – jednoduchý recept

Ďalší recept

Čokoládové Truffles – originálny recept

Ďalšie recepty

Jednoduchá španielska paella - chutný recept s krevetami

Jednoduchá španielska paella – chutný recept s krevetami

21 marca, 2023

Paella je tradičné španielske jedlo, ktoré pochádza z Valencie, regiónu na východnom pobreží Španielska. Tento jedinečný ryžový pokrm má dlhú...

Pravé talianske hubové rizoto - originálny recept

Pravé talianske hubové rizoto – originálny recept

21 marca, 2023

Pravé talianske hubové rizoto, alebo "risotto ai funghi" v taliančine, je jedno z najobľúbenejších jedál v talianskej kuchyni. Je to...

Originálny nadýchaný langoš – najlepší recept

Originálny nadýchaný langoš – najlepší recept

21 marca, 2023

Langoš je tradičný pokrm v strednej Európe, najmä v Maďarsku, Slovensku, Česku a Rakúsku. Je to druh chlebového cesta, ktorý...

Najlepšie bryndzové halušky na Slovensku ako od babičky, rýchly a chutný recept

Najlepšie bryndzové halušky na Slovensku ako od babičky, rýchly a chutný recept

21 marca, 2023

Bryndzové halušky sú tradičné slovenské jedlo, ktoré je obľúbené po celom Slovensku. Hlavnou zložkou halušiek je bryndza - kyslomliečny syr...

Mexická Kuracia Quesadilla - jednoduchý recept (Quesadillas de pollo)

Mexická Kuracia Quesadilla – jednoduchý recept (Quesadillas de pollo)

21 marca, 2023

Mexická Kuracia Quesadilla je tradičné jedlo z Mexika, ktoré sa skladá z tortilly plnenej kuracím mäsom a syrom. V tomto...

Grilovaný marinovaný králik – výborný recept

Grilovaný marinovaný králik – výborný recept

12 marca, 2023

Grilovaný marinovaný králik je ďalším skvelým receptom na prípravu hlavného jedla. Tentoraz budeme namiesto vyprážaného králika pripravovať grilovaného. Marinovanie mäsa...

Vyprážaný králik v cmarovej marináde – chutný recept

Vyprážaný králik v cmarovej marináde – chutný recept

21 februára, 2023

Vyprážaný králik v cmarovej marináde je klasickým hlavným jedlom a pripravuje sa z mäsa králika nakrájaného na kusy a marinovaného...

Vyprážaný kapor s bielym vínom – vianočný recept

Vyprážaný kapor s bielym vínom – vianočný recept

4 januára, 2023

Vyskúšajte tento výborný recept na vyprážaného kapra s bielym vínom, ktorý určite oživí vašu vianočnú večeru. Ingrediencie 4 – 5...

Vyprážaný kapor – vianočný recept

Vyprážaný kapor – vianočný recept

4 januára, 2023

Vianočná klasika, ktorá by nemala chýbať na žiadnom štedrovečernom stole. Ingrediencie 4 – 5 kúskov kapra   Mlieko  Soľ  100 g...

Vyprážaný chrumkavý losos – overený recept

Vyprážaný chrumkavý losos – overený recept

4 januára, 2023

Vyskúšajte tento overený recept na vyprážaného lososa, ktorý je vhodným jedlom na Vianoce ale aj Veľkú noc. Ak máte radi...

Svetové recepty

Obľúbené ingrediencie

Bobkový list Bravčová masť Cesnak Cibuľa Citrón Citrónová šťava Cukor Hladká múka Hnedý cukor Koriander Kryštálový cukor Kurací vývar Kyslá smotana Kôra z citróna Maslo Med Mletá červená paprika Mletá škorica Mleté čierne korenie Mlieko Mrkva Muškátový orech Olej Olivový olej Paradajky Parmezán Petržlenová vňať Práškový cukor Prášok do pečiva Rastlinný olej Smotana na šľahanie Soľ Strúhaný parmezán Sóda bikarbóna Vajce Vanilkový cukor Vanilkový extrakt Voda Zeleninový vývar Zemiaky Červená cibuľa Čierne korenie Škorica Špagety Žĺtko
Facebook Instagram Pinterest

O nás

Na stránke svetoverecepty.sk nájdete množstvo jednoduchých aj náročnejších receptov, ktoré vám pomôžu objaviť nové chute a vône z rôznych kútov sveta. S rozmanitosťou kuchýň a receptov na stránke nájdete vždy niečo, čo vás osloví.

Ochrana osobných údajov
Mapa stránky

Aplikácia na Android

Stiahnite si našu aplikáciu priamo z Google Play a všetky svetové recepty budete mať už navždy vo vašom mobilnom telefóne.

Inšpirácie

15 receptov na nedeľný obed | Babičkine recepty | FIT recepty s avokádom | FIT recepty z cukety | Jednoduché recepty | Lacné FIT recepty | Najlepšie recepty na koláče | Najnovšie recepty a nápady na jedlá | Obľúbené recepty na každý deň | Rýchle polievky | Rýchle polievky z ničoho | Rýchle špagety | Svetová kuchyňa | TOP recepty na obed | Vianočné recepty s obrázkami | Zaujímavé recepty na každý deň | Najlepšie cheesecake recepty

Svetové recepty - chutné recepty z celého sveta

No Result
View All Result
  • Najnovšie recepty
  • Podľa kuchyne
    • Slovenská kuchyňa
    • Talianska kuchyňa
    • Anglická kuchyňa
    • Grécka kuchyňa
    • Ázijská kuchyňa
    • Indická kuchyňa
    • Maďarská kuchyňa
    • Mexická kuchyňa
    • Španielska kuchyňa
  • Podľa druhu jedla
    • Raňajky
    • Predjedlá
    • Polievky
    • Hlavné jedlá
    • Dezerty
    • Šaláty
    • Nátierky
    • Bezmäsité jedlá
    • Zdravé recepty
  • Podľa príležitosti
    • Vianočné recepty
    • Veľkonočné recepty
    • Iné recepty

Svetové recepty - chutné recepty z celého sveta

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In