Osviežujúci thajský šalát, zvyčajne vyrobený z mletého mäsa. Jeho pikantná, svetlá a osviežujúca, no zároveň korenistá a plná chuť je ideálna na horúce letné dni.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na thajský pikantný šalát Laab
- 5 vetvičiek koriandra
- 3 PL rybacej omáčky
- 1 cibuľa
- 1/4 ČL mletej sušenej čili papričky
- 220 g mletého bravčového mäsa
- 1-2 limetky
- 1/4 na tenké plátky nakrájanej šalotky
- 3 vetvičky mäty
- 1 lyžica praženej ryže
Postup prípravy thajského pikantného šalátu Laab
- Na mleté bravčové mäso si vytlačíme šťavu z 1/3 limetky. Dobre premiešajte a necháme marinovať pár minút. Zohrejeme si panvicu na vysokú teplotu a pridáme dve polievkové lyžice vody, ihneď pridáme marinované bravčové mäso a premiešame. Bravčové mäso sa na panvici najskôr prilepí, no potom vytečie šťava a mäso sa uvoľní zospodu. Miešame, kým nie je bravčové mäso dobre prepečené.
- Potom bravčové mäso vložíme do veľkej misky a pridáme rybaciu omáčku, cibuľku nakrájanú na pásiky, šalotku, koriander, zvyšok limetkovej šťavy, mletú čili papričku a takmer všetku opečenú ryžu. Trochu opečenej ryže si odložíme na posypanie na vrch na ozdobu. Dobre premiešame a ochutnáme. Malo by to byť trochu horúce. Z limetkovej šťavy a rybacej omáčky by sme mali cítiť štipľavú chuť. Podľa chuti doplníme rybaciu omáčku alebo limetkovej šťavy.
- Zmiešané ingrediencie dáme do servírovacej misy, ozdobíme mätou a navrch posypeme zvyškom opečenej ryže. Podávame so zeleninou, ako je kapusta, zelené fazuľky, šalát a thajská bazalka.