Vyskúšajte tieto pomarančové madlenky. Garantujeme vám, že keď ich ochutnáte, stanú sa vašim novým obľúbeným receptom na tieto klasické francúzske maslové koláčiky. Pomarančové madlenky sú výborným koláčikom, ktorý nesmie chýbať na žiadnom vianočnom stole.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na pomarančové madlenky
- 115 g masla
- 2 vajcia
- 100 g práškového cukru
- Kôra z 1 pomaranča
- 15 ml pomarančovej šťavy
- 110 g hladkej múky
- ½ ČL prášku do pečiva
- Štipka soli
Pomarančová glazúra
- 150 g práškového cukru
- 30 ml pomarančovej šťavy
Postup prípravy pomarančových madleniek
- V mise si vyšľaháme vajcia, cukor a pomarančovú kôru do krémova ( asi 5 minút). Potom prilejeme pomarančovú šťavu a poriadne zašľaháme.
- V druhej mise si zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ a postupne prisypávame k mokrej zmesi. Poriadne premiešame.
- Na miernom ohni necháme rozpustiť maslo a jemne ho pomocou gumenej stierky zapracujeme do cesta. Misu prikryjeme potravinovou fóliou a odložíme do chladničky na 3 hodiny, ideálne cez noc.
- Rúru si predhrejeme na 180 °C a formy na madlenky vymažeme rozpusteným maslom a zľahka ich poprášime múkou. Kým sa nerozohreje rúra, formičky dáme do chladničky.
- Pomocou lyžice naplníme formičky a pečieme dozlatova asi 8 – 10 minút. Po dopečení necháme asi 10 minút chladnúť na plechu a potom ich jemne vyklopíme.
- Do misky si preosejeme práškový cukor na glazúru a pridáme pomarančovú šťavu. Vyšľaháme dohladka. Vychladnuté madlenky namočíme do glazúry a ukladáme na papier na pečenie, aby odkvapkali a stuhli.