Preskočiť na obsah

Pomarančové madlenky, originálny recept

Pomarančové madlenky - originálny recept

Vyskúšajte tieto pomarančové madlenky. Garantujeme vám, že keď ich ochutnáte, stanú sa vašim novým obľúbeným receptom na tieto klasické francúzske maslové koláčiky. Pomarančové madlenky sú výborným koláčikom, ktorý nesmie chýbať na žiadnom vianočnom stole.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na pomarančové madlenky

  • 115 g masla 
  • 2 vajcia 
  • 100 g práškového cukru 
  • Kôra z 1 pomaranča 
  • 15 ml pomarančovej šťavy 
  • 110 g hladkej múky 
  • ½ ČL prášku do pečiva 
  • Štipka soli 

Pomarančová glazúra 

  • 150 g práškového cukru 
  • 30 ml pomarančovej šťavy 

Postup prípravy pomarančových madleniek

  1. V mise si vyšľaháme vajcia, cukor a pomarančovú kôru do krémova ( asi 5 minút). Potom prilejeme pomarančovú šťavu a poriadne zašľaháme.  
  2. V druhej mise si zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ a postupne prisypávame k mokrej zmesi. Poriadne premiešame.  
  3. Na miernom ohni necháme rozpustiť maslo a jemne ho pomocou gumenej stierky zapracujeme do cesta. Misu prikryjeme potravinovou fóliou a odložíme do chladničky na 3 hodiny, ideálne cez noc.  
  4. Rúru si predhrejeme na 180 °C a formy na madlenky vymažeme rozpusteným maslom a zľahka ich poprášime múkou. Kým sa nerozohreje rúra, formičky dáme do chladničky.  
  5. Pomocou lyžice naplníme formičky a pečieme dozlatova asi 8 – 10 minút. Po dopečení necháme asi 10 minút chladnúť na plechu a potom ich jemne vyklopíme.  
  6. Do misky si preosejeme práškový cukor na glazúru a pridáme pomarančovú šťavu. Vyšľaháme dohladka. Vychladnuté madlenky namočíme do glazúry a ukladáme na papier na pečenie, aby odkvapkali a stuhli.  
REKLAMA
18x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *