Dobrý vegánsky burger nemusí byť nudný a tento jednoduchý hubový burger naozaj nudný nie je. Marináda na ňom vyzdvihne všetky chute vašich obľúbených hamburgerov, takže mäso vám už nikdy nebude chýbať.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na portobello burger
- 4 portobello huby
- 80 ml olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ ČL mletých horčicových semien
- 1 PL Worcester omáčka
- 4 žemle
- Medová horčica
- Paradajky
- Ľadový šalát
Postup prípravy portobello burgra
- Rúru si predhrejeme na 190 °C.
- V miske si vymiešame olivový olej, prelisovaný cesnak, horčicový prášok a worcester omáčku .
- Klobúčiky húb poriadne namočíme v zmesi a ukladáme stonkou nadol na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 20 minút alebo pokiaľ nebudú huby mäkké.
- Žemle si prekrojíme na polovicu. Na spodok dáme medovú horčicu, ľadový šalát, paradajku, môžeme dať opäť trochu medovej horčice a na vrch dáme portobello. Prikryjeme vrchnou časťou žemle a servírujeme.