Reklama
Iné recepty

Pravá talianska focaccia – overený recept na tradičný nadýchaný taliansky chlieb

Reklama

Ako pripraviť ten najlepší taliansky chlieb focaccia, ktorý je zvonka dokonale chrumkavý a vnútri mäkký a lahodný? Tento jednoduchý recept je ideálny pre začiatočníkov aj skúsených pekárov chleba.

Ingrediencie

  • 2 ¾ šálky hladkej múky
  • 1 PL aktívneho suchého droždia
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL cukru
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 1 ČL sušeného oregana
  • 1ČL sušeného tymiánu
  • ½ ČL sušenej bazalky
  • 1 štipka mletého čierneho korenia
  • 1 šálka vody
  • 1 PL rastlinného oleja
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 šálka mozzarelly
  • 1 PL strúhaného parmezánu

Postup prípravy

  1. Vo väčšej miske zmiešame múku, droždie, soľ, cukor, cesnak, oregano, tymián, bazalku a čierne korenie. Pridáme vodu a rastlinný olej a vymiesime kompaktné cesto.
  2. Reklama
  3. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a miesime, kým nebude cesto hladké. Veľkú misku naolejujeme a vložíme do nej cesto, ktoré pootáčame, aby sa celé naolejovalo. Misku prikryjeme vlhkou utierkou a necháme 20 minút kysnúť na teplom mieste.
  4. Vymastíme si plech na pečenie a predhrejeme rúru na 230 °C.
  5. Cesto roztlačíme na pripravený plech na hrúbku cca ½ palca. Vrch potrieme olivovým olejom a posypeme mozzarellou a parmezánom.
  6. Pečieme do zlatista asi 15 minút. Nakrájame na 12 kúskov a podávame teplé.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Čerešňové chutney ku grilovanému mäsu – originálny recept

Čerešňové chutney je osviežujúci a chuťovo bohatý spoločník pre grilované mäso. Toto chutney je vyrobené z čerstvých čerešní, ktoré sú…

8 júna, 2023

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023