...

Špagety Bolognese sú dokonalým spôsobom, ako premeniť balenie mletého hovädzieho mäsa a špagiet na niečo, čo vás ohromí.

Ingrediencie

  • 450 g mletého hovädzieho mäsa 
  • 1 PL olivový olej 
  • 1 cibuľa 
  • 1 mrkva 
  • 1 stonkový zeler 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 120 ml suché biele víno 
  • 1  plechovka drvených paradajok 
  • 3 PL paradajková pasta 
  • 500 ml hovädzí (alebo kurací) vývar  
  • 1 bobkový list 
  • 250 ml plnotučné mlieko 
  • soľ 
  • mleté ​​čierne korenie 

Postup prípravy

  1. Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Scedíme a špagety odložíme bokom. 
  2. Do veľkej panvice si dáme rozohriať olej. Pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler a restujeme do mäkka, asi 7 minút. Vmiešame hovädzie mäso a cesnak, restujeme, kým mäso nezačne hnednúť asi 8 minút. 
  3. Prilejeme víno a privedieme do varu. Varíme, kým sa víno nezredukuje. Vmiešame paradajky, paradajkový pretlak, vývar, bobkový list, potom znížime teplotu a varíme asi  hodinu.  
  4. Bobkový list vyhodíme a postupne vmiešavame mlieko. Prikryjeme a za občasného miešania dusíme asi 45 minút. Dochutíme soľou a korením.  
  5. Nakoniec pridáme špagety a poriadne premiešame, aby sa špagety obalili v omáčke. Podávame s čerstvou bazalkou.