18x hodnotené

Tzatziky je typ gréckeho dipu, ktorý sa podáva ako príloha k jedlu v Stredomorí a na Strednom východe Ide v podstate o studené jogurtové jedlo s nakrájanou uhorkou alebo inou zeleninou. Výborne sa hodí ku korenistým mäsitým jedlám stredomorskej kuchyne.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1.  Očistíme uhorku a najemno ju nastrúhame. Dochutíme soľou a korením a necháme 10 minút odstáť. 
  2. Nastrúhanú uhorku zabalíme do utierky a vyžmýkame, aby sme ju zbavili prebytočnej vody. 
  3. Do misky pridáme nastrúhanú a vyžmýkanú uhorku, mletý cesnak, olivový olej, jogurt, 1-2 lyžice červeného vínneho octu, štipku soli a miešame, kým sa ingrediencie nespoja. 
  4. Omáčku skladujeme v chlade a podávame ako dip s teplým pita chlebíkom prípadne ako omáčku k souvlaki.