Kto by nemal rád makové šúľance? Lahodné zemiakové cesto posypané makom je obľúbeným slovenským jedlom, ktoré si môžete pripraviť rýchlo a jednoducho.
Ingrediencie
Šúľance
- 500 g zemiakov
- 200 g polohrubá múka
- 1 vajce
- Soľ
Posýpka
- 150 g mletého maku
- 50 g práškového cukru
- 100 g masla
Postup prípravy
- Zemiaky si uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Postrúhame ich najemno, pridáme vajce, soľ, múku a vypracujeme hladké cesto. Z cesta si môžeme odtŕhať kúsky a vaľkať z nich menšie valčeky alebo celé cesto rozvaľkáme na jeden tenký a dlhý valček a pokrájame na menšie kúsky. Z každého kúsku vyvaľkáme malé valčeky.
- Do väčšieho hrnca dáme variť vodu a pridáme šúľance. Medzitým si necháme roztopiť maslo. Keď šúľance vyplávajú hore, chvíľku necháme variť a povyberáme ich von.
- Servírujeme poliate roztopeným maslom a posypané makom zmiešaným s práškovým cukrom.
Ďalšie recepty
Pad Thai - originálny recept na pražené rezance na thajský spôsob
Cícerovo-zemiakové kari - pravý indický recept
Moussaka (musaka) - tradičný a originálny grécky recept s paradajkami a baklažánom
Krevetové kari s kokosovým mliekom a ryžou - originálny indický recept
Najlepší cestovinový šalát - originálny recept
Vyprážaný kapor - vianočný recept
Pravá talianska focaccia - overený recept na tradičný nadýchaný taliansky chlieb
Bravčová panenka s dubákovou omáčkou a opekanými zemiakmi - domáci recept
Jednoduchá krémová cesnaková polievka - najlepší recept so šľahačkovou smotanou
Jednoduchý pita chlieb - grécky recept