Pesto sa vždy pripravuje podľa chuti a na základe dostupných ingrediencií. Pesto pochádza z talianskeho Janova z rímskych čias, keď Janovčania drvili vlašské orechy s bylinkami a cesnakom. Na pesto sa odporúča vždy použiť len čerstvá bazalka.
Ingrediencie
- 2 hrnčeky čerstvých lístkov bazalky
- 1/2 hrnčeka nastrúhaného parmezánu
- 1/2 hrnčeka olivového oleja
- 1/3 hrnčeka píniových orieškov (môžete nasekané vlašské orechy)
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup prípravy
- Do sekáčika alebo mixéra si dáme bazalku a oriešky a rozmixujeme. Pridáme cesnak a parmezán alebo a mixujeme. Gumovou špachtľou zoškriabeme boky mixéra.
- Mixér necháme zapnutý a pomaličky prilievame olivový olej malým prúdom. Občas zastavíme, aby sme zoškriabali pesto z bokov mixéra.
- Dochutíme soľou a korením.
Ďalšie recepty
Tekvicové špagety Carbonara - zdravý recept
Špenátová polievka z čerstvého špenátu s mätou - originálny recept
Tekvicové škoricové rolky - originálny recept
Talianske citrónové koláčiky - vianočný recept
Najlepšia a božská mrkvová torta - rýchly recept
Špagety so zeleninou - FIT recept
Špenátová Frittata - originálny recept
Výborná hubová pomazánka - overený recept
Cuketový quiche alebo slaný cuketový koláč - jednoduchý recept
Jednoduché tekvicové rizoto s parmezánom - overený recept