...

Šalát Caprese je jednoduchý a elegantný šalát vyrobený zo striedajúcich sa plátkov šťavnatých, zrelých paradajok a krémovej mozzarelly, ktoré sú posypané lístkami čerstvej bazalky a pokvapkané olivovým olejom a balzamikovým octom a následne posypané soľou a korením.

Ingrediencie

  • 1 šálka balzamikového octu 
  • ¼ šálky medu 
  • 3 veľké paradajky 
  • 1 balenie čerstvého syra mozzarella 
  • ¼ ČL soli 
  • ¼ ČL mletého čierneho korenia 
  • ½ šálky lístkov čerstvej bazalky 
  • ¼ šálky extra panenského olivového oleja 

Postup prípravy

  1. Do malého hrnčeka dáme balzamikový ocot s medom a privedieme do varu. Následne znížime teplotu a varíme cca 10 min, kým zo zmesi nezostane cca 1/3 šálky. Dáme preč z ohňa a necháme vychladnúť. 
  2. Na servírovací tanier striedavo poukladáme na plátky nakrájané paradajky s mozzarellou. Posypeme soľou a čiernym korením, okolo plátkov naukladáme lístky bazalky a pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovou redukciou.