Reklama
Dezerty

Rebarborové muffiny – originálny recept

Reklama

Rebarborové muffiny sú vynikajúci sladký dezert, ktorý využíva sezónnu rebarboru. Majú lahodnú kombináciu sladkej a kyslej chuti a sú ideálnym spôsobom, ako využiť čerstvé plody rebarbory.

Ingrediencie

Muffiny 

  • 175 g práškového cukru
  • 175 g rebarbory
  • 2 PL oleja
  • 1 vajce
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 125 ml cmaru
  • 200 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny

Posýpka  

  • 50 g cukru
  • 50 g hladkej múky
  • 1 ČL mletej škorice
  • 30 g masla

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 200 °C a formu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami na muffiny.
  2. Rebarboru očistíme, nakrájame na kocky a dáme do misy spolu s cukrom. Zamiešame a odložíme bokom.
  3. V druhej mise si zmiešame cukor na posýpku s múkou, škoricou a maslom. Pomocou prstou vypracujeme drobenku.
  4. Do odstátej rebarbory s cukrom pridáme olej, vajce, vanilku a cmar. Zľahka premiešame a pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Poriadne zamiešame.
  5. Pripravenou zmesou naplníme košíčky ( cca do ¾) a posypeme drobenkou.
  6. Pečieme cca 15 minút alebo kým špajdľa zapichnutá doprostred nevyjde čistá. Po dopečený necháme vychladnúť na mriežke a podávame.

Najčastejšie otázky

Čo sú rebarborové muffiny?

Rebarborové muffiny sú sladké pečivo v podobe malých koláčikov, ktoré obsahujú čerstvú rebarboru ako hlavnú zložku. Majú jemnú a vláčnu textúru, a ich chuť je kombináciou sladkej a kyslej, vďaka rebarbore.

Ako dlho trvá príprava rebarborových muffinov?

Celkový čas prípravy rebarborových muffinov sa môže líšiť v závislosti od konkrétneho receptu, ale zvyčajne trvá približne 30 až 40 minút. Patrí sem čas na prípravu zmesi, nakrájanie rebarbory, naplnenie formičiek a pečenie v rúre.

Ako by mali byť rebarborové muffiny skladované?

Po upečení a vychladnutí by ste rebarborové muffiny mali uložiť do vzduchotesnej nádoby a uchovať ich v chladničke. Môžu sa skladovať 2-3 dni, ale najlepšie sú čerstvé. Pred konzumáciou ich môžete podávať aj pri izbovej teplote alebo rýchlo zohriať v rúre.

Môžem použiť iné ovocie namiesto rebarbory v muffinoch?

Áno, samozrejme! Rebarbora môže byť vymenená za iné sezónne ovocie, ako sú jahody, maliny, hrušky alebo slivky.

Reklama

Vyskúšajte tiež

Grilované paradajky s tahini dipom – najlepší recept na grilovanú zeleninu

Paradajky na grile s tahini dipom sú vynikajúcim jedlom, ktoré kombinuje svieže a sladké chute paradajok s bohatou a krémovou…

31 mája, 2023

Grilovaná špargľa – FIT recept na leto

Grilovaná špargľa je skvelá letná pochúťka, ktorá prináša do jedálnička výnimočnú chuť a textúru. Táto zelenina je bohatá na živiny…

27 mája, 2023

Grilované zeleninové špízy – vegetariánsky recept

Grilované zeleninové špízy sú výbornou voľbou pre vegetariánov, ale aj pre všetkých, ktorí radi vychutnávajú pestrofarebné a chutné jedlá. Tieto…

27 mája, 2023

Ako spracovať reďkovku – recept na nakladané reďkovky

Nakladané reďkovky sú skvelým spôsobom, ako využiť sezónne reďkovky a pridať do jedál chrumkavú a kyselo-sladkú príchuť. Tento konzervovaný pokrm…

26 mája, 2023

Citrónový džem – overený recept

Citrónový džem je vytvorený z citrónovej šťavy, citrónovej kôry, cukru a vody. Tieto ingrediencie sa spolu varia a zahustia, vytvárajúc…

24 mája, 2023

Sladká chilli omáčka – jednoduchý recept

Sladká chilli omáčka je populárna a viacúčelová omáčka, ktorá je známa svojou sladkou a pikantnou chuťou. Táto omáčka pochádza z…

24 mája, 2023
Reklama