Reklama
Dezerty

Rebarborový crumble – vynikajúci recept

Reklama

Rebarborový crumble je lahodný dezert, ktorý pochádza z anglickej kuchyne. Je to kombinácia sladkej rebarbory a chrumkavej zmesi na vrchu, nazývanej „crumble“. Tento dezert je obľúbený pre svoju jednoduchosť prípravy a výraznú chuť.

Ingrediencie

Náplň 

  • 500 g rebarbory
  • 100 g hnedého cukru
  • 2 ČL vanilkovej pasty

Crumble 

  • 140 g hladkej múky
  • 85 g zmäknutého masla
  • 50 g hnedého cukru
  • 1 bal škoricového cukru

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C a zapekaciu misu si vymažeme maslom.
  2. Do väčšieho hrnca dáme rebarboru nakrájanú na menšie kúsky spolu s cukrom a vanilkovou pastou. Prikryjeme a dusíme na miernom ohni asi 10 minút. Môžeme pridať 3 ČL portského vína.
  3. Keď je rebarbora mäkká ale stále drží tvar, odstránime z ohňa a vložíme ju do pripravenej zapekacej misy.
  4. Do misy dáme múku, maslo a cukor a prstami vypracujeme drobenku. Kto má rád môže pridať aj 50 g nasekaných vlašských orechov.
  5. Pripravenú drobenku nasypeme navrch rebarbory tak, aby bola celá zakrytá. Posypeme škoricovým cukrom.
  6. Pečieme cca 30 minút alebo pokiaľ nebude drobenka zlatohnedá.
  7. Podávame horúce s vanilkovým pudingom.

Najčastejšie otázky

Čo je to Rebarborový crumble?

Rebarborový crumble je sladký dezert zložený z vrstvy nakrájanej rebarbory a vrchnej vrstvy krehkého cesta. Dezert je pečený v rúre, čo spôsobuje karamelizáciu rebarbory a vytvorenie chrumkavej vrstvy na vrchu.

Aké prísady sa dajú pridať do Rebarborového crumble?

Okrem základných prísad, ako je rebarbora, cukor a múka, je možné do Rebarborového crumble pridať aj ďalšie ingrediencie, aby sa obohatila chuť. Niektoré populárne prídavné látky zahŕňajú citrónovú šťavu alebo citrónovú kôru pre osviežujúci nádych, škoricu alebo muškátový oriešok pre korenistú chuť, alebo zmes iného ovocia, ako sú jahody, maliny alebo marhule, pre kombináciu chutí.

Ako sa podáva Rebarborový crumble?

Rebarborový crumble sa často podáva teplý ako hlavný dezert a môže byť doplnený vanilkovou zmrzlinou, šľahačkou alebo sladkou smotanou. Môže sa tiež podávať studený. Niektorí ho dokonca jedia aj na raňajky alebo ako dezert k šálke kávy.

Reklama

Vyskúšajte tiež

Grilované paradajky s tahini dipom – najlepší recept na grilovanú zeleninu

Paradajky na grile s tahini dipom sú vynikajúcim jedlom, ktoré kombinuje svieže a sladké chute paradajok s bohatou a krémovou…

31 mája, 2023

Grilovaná špargľa – FIT recept na leto

Grilovaná špargľa je skvelá letná pochúťka, ktorá prináša do jedálnička výnimočnú chuť a textúru. Táto zelenina je bohatá na živiny…

27 mája, 2023

Grilované zeleninové špízy – vegetariánsky recept

Grilované zeleninové špízy sú výbornou voľbou pre vegetariánov, ale aj pre všetkých, ktorí radi vychutnávajú pestrofarebné a chutné jedlá. Tieto…

27 mája, 2023

Ako spracovať reďkovku – recept na nakladané reďkovky

Nakladané reďkovky sú skvelým spôsobom, ako využiť sezónne reďkovky a pridať do jedál chrumkavú a kyselo-sladkú príchuť. Tento konzervovaný pokrm…

26 mája, 2023

Citrónový džem – overený recept

Citrónový džem je vytvorený z citrónovej šťavy, citrónovej kôry, cukru a vody. Tieto ingrediencie sa spolu varia a zahustia, vytvárajúc…

24 mája, 2023

Sladká chilli omáčka – jednoduchý recept

Sladká chilli omáčka je populárna a viacúčelová omáčka, ktorá je známa svojou sladkou a pikantnou chuťou. Táto omáčka pochádza z…

24 mája, 2023
Reklama