Rebarborový džem s vanilkou je lahodná a osviežujúca nátierka, ktorá využíva sezónnu rebarboru a vanilku. Jeho sladko-kyslá chuť a vôňa vanilky vytvárajú dokonalú kombináciu. Tu je jednoduchý recept na prípravu rebarborového džemu s vanilkou.
Doba trvanlivosti rebarborového džemu závisí od správneho sterilizovania a uzatvárania pohárov. Správne sterilizované a uzatvorené poháre s rebarborovým džemom môžu byť skladované v chladničke až niekoľko mesiacov. Vždy si však skontrolujte stav džemu pred konzumáciou a v prípade, že zistíte akékoľvek zmeny farby, chuti alebo vône, je lepšie džem vyhodiť.
Rebarborový džem s vanilkou je typicky sladká nátierka a je najčastejšie používaná v sladkých jedlách a dezertoch. Niektorí však môžu experimentovať s jeho použitím aj v slaných kombináciách, napríklad pri marináde na mäso alebo ako prílohu k syrom a pochúťkam. Je to však viac zriedkavé.
Pred plnením pohárov rebarborovým džemom ich dôkladne očistite a sterilizujte. Poháre a ich viečka môžete sterilizovať buď v horúcej vode alebo vo vodnom kúpeli. Potom nalejte horúci džem do sterilizovaných pohárov a ihneď ich uzavrite viečkom. Nakoniec ich nechajte vychladnúť.
Paradajky na grile s tahini dipom sú vynikajúcim jedlom, ktoré kombinuje svieže a sladké chute paradajok s bohatou a krémovou…
Grilovaná špargľa je skvelá letná pochúťka, ktorá prináša do jedálnička výnimočnú chuť a textúru. Táto zelenina je bohatá na živiny…
Grilované zeleninové špízy sú výbornou voľbou pre vegetariánov, ale aj pre všetkých, ktorí radi vychutnávajú pestrofarebné a chutné jedlá. Tieto…
Nakladané reďkovky sú skvelým spôsobom, ako využiť sezónne reďkovky a pridať do jedál chrumkavú a kyselo-sladkú príchuť. Tento konzervovaný pokrm…
Citrónový džem je vytvorený z citrónovej šťavy, citrónovej kôry, cukru a vody. Tieto ingrediencie sa spolu varia a zahustia, vytvárajúc…
Sladká chilli omáčka je populárna a viacúčelová omáčka, ktorá je známa svojou sladkou a pikantnou chuťou. Táto omáčka pochádza z…