Pad pak je tradičné thajské jedlo z restovanej zeleniny. Používa ázijský spôsob varenia a môže byť vyrobené zo zeleniny, mäsa a rýb.

Ingrediencie

  • 2 mrkvy 
  • 1 veľká hlavička brokolice 
  • 1 šálka hrášku 
  • 1 šálka nakrájaných húb 
  • 1 červená paprika 
  • 1 žltá cibuľa 
  • ⅓ šálky sójovej omáčky 
  • 2 ČL rybacej omáčky 
  • 2 ČL chilli pasty 
  • 2 ČL sezamového oleja 
  • 2 ČL kokosového cukru 

Postup prípravy

  1. Nakrájame papriku, mrkvu a cibuľu na rovnako veľké kúsky. Na panvicu dáme rozohriať na stredný oheň olej a pridáme nakrájanú mrkvu, papriku, cibuľu, brokolicu, huby a hrášok. Restujeme cca 10 minút, alebo pokiaľ zelenina nezmäkne.  
  2. Potom znížime teplotu na minimum a pridáme sójovú omáčku, rybaciu omáčku, chilli pastu, sezamový olej,  kokosový cukor a poriadne premiešame. Varíme ďalších 5 až 7 minút alebo kým omáčka mierne nezhustne. 
  3. Odstránime z tepla a podávame.