Svetové recepty
No Result
View All Result
  • Najnovšie recepty
  • Podľa kuchyne
    • Slovenská kuchyňa
    • Talianska kuchyňa
    • Anglická kuchyňa
    • Grécka kuchyňa
    • Ázijská kuchyňa
    • Indická kuchyňa
    • Maďarská kuchyňa
    • Mexická kuchyňa
    • Španielska kuchyňa
  • Podľa druhu jedla
    • Raňajky
    • Predjedlá
    • Polievky
    • Hlavné jedlá
    • Dezerty
    • Šaláty
    • Nátierky
    • Bezmäsité jedlá
    • Zdravé recepty
  • Podľa príležitosti
    • Vianočné recepty
    • Veľkonočné recepty
    • Iné recepty
  • Najnovšie recepty
  • Podľa kuchyne
    • Slovenská kuchyňa
    • Talianska kuchyňa
    • Anglická kuchyňa
    • Grécka kuchyňa
    • Ázijská kuchyňa
    • Indická kuchyňa
    • Maďarská kuchyňa
    • Mexická kuchyňa
    • Španielska kuchyňa
  • Podľa druhu jedla
    • Raňajky
    • Predjedlá
    • Polievky
    • Hlavné jedlá
    • Dezerty
    • Šaláty
    • Nátierky
    • Bezmäsité jedlá
    • Zdravé recepty
  • Podľa príležitosti
    • Vianočné recepty
    • Veľkonočné recepty
    • Iné recepty
No Result
View All Result
Svetové recepty
No Result
View All Result

Domovská stránka » Dezerty » Red Velvet bábovka s krémovou náplňou – domáci recept

Red Velvet bábovka s krémovou náplňou – domáci recept

17 februára, 2023
v kategórií Dezerty
5.5k 287
Red Velvet bábovka s krémovou náplňou – domáci recept
8.6k
SHARES
14.3k
VIEWS
Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri
122x hodnotené

Táto jednoduchá a fantastická Red Velvet bábovka s krémovou náplňou osvieži každú oslavu alebo nedeľné popoludnie. Hrejivá príchuť a farba tohto chutného dezertu ku vám prinesie radosť a sviatočnú atmosféru kedykoľvek, počas celého roka.

Odporúčanérecepty

Najjemnejšie a najlepšie palacinky na svete, nadýchané, hrnčekové, recept, cesto

Najjemnejšie a najlepšie palacinky na svete, nadýchané, hrnčekové, recept, cesto

21 marca, 2023
Nepečený čokoládovo – mätový cheesecake – chutný recept

Nepečený čokoládovo – mätový cheesecake – chutný recept

19 marca, 2023
Najlepší Lotus cheesecake s mascarpone – jednoduchý recept

Najlepší Lotus cheesecake s mascarpone – jednoduchý recept

19 marca, 2023
Rýchly jahodový cheesecake – výborný recept

Rýchly jahodový cheesecake – výborný recept

20 marca, 2023
Prevrátený ananásový cheesecake – osviežujúci recept

Prevrátený ananásový cheesecake – osviežujúci recept

19 marca, 2023
Jahodová bábovka s mascarpone – chutný recept

Jahodová bábovka s mascarpone – chutný recept

13 marca, 2023

Objavte čaro varenia a pečenia vďaka kuchárskym knihám, ktoré oživia váš pôžitok z jedla a otvoria vám pestrú paletu chutí z celého sveta.

Ingrediencie

Bábovka 

  • 250 g hladkej múky 
  • 280 g masla izbovej teploty 
  • 400 g kryštálového cukru 
  • 3 vajcia  
  • 1 vaječný žĺtok  
  • 1 a ½ ČL vanilkového extraktu 
  • 2 PL kakaa 
  • 1 a ½ ČL prášku do pečiva 
  • 240 g cmaru 
  • Tekuté červené potravinárske farbivo 
  • Štipka soli 

Krémová náplň 

  • 230 g smotanového syra 
  • 15 g zmäknutého masla 
  • 60 g práškového cukru 
  • 1 vaječný žĺtok 
  • ½ ČL vanilkového extraktu 

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 180 ° C a formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme múkou. 
  2. V mise od kuchynského robota vyšľaháme maslo s cukrom na strednej rýchlosti asi 5 minút. Postupne po jednom zašľaháme vajcia a žĺtok a nakoniec zašľaháme vanilkový extrakt.  
  3. V druhej mise zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a soľ. Postupne primiešavame do maslovej zmesi striedavo sypké ingrediencie s cmarom. Poriadne zašľaháme, kým sa zmes nespojí. Nakoniec primiešame potravinárske farbivo. 
  4. Pripravíme si smotanovú náplň. V miske si vyšľaháme smotanový syr s maslom pri strednej rýchlosti, kým sa zmes nespojí a nebude hladká (cca 2 minúty). Pridáme cukor, vaječný žĺtok a vanilku. Šľaháme do hladka, asi 1 minútu. 
  5. Do formy nalejeme asi 2/3 bábovkového cesta a niekoľkokrát ňou poklepeme po pracovnej doske. Malou lyžičkou urobíme uprostred priehlbinku, ktorú naplníme smotanovou zmesou a jemne poklepeme po pracovnej doske, aby sa uvoľnili vzduchové bubliny. Nožom jemne premiešame plnku s cestom, pričom dávame pozor, aby sa plnka nedotkla okraja formy. Na vrch nanesieme zvyšné cesto a znova poklepeme, aby sa uvoľnili vzduchové bublinky a cesto sa vyrovnalo.  
  6. Pečieme cca 1 hod, alebo pokiaľ špajdľa zapichnutá doprostred bábovky nebude čistá. 
  7. Po vytiahnutí z rúry niekoľkokrát poklepeme formou o pracovnú dosku a necháme vo forme chladnúť asi 30 minút. Potom formu otočíme na mriežku a necháme vo forme ďalších 5 minút. Nakoniec bábovku vyklopíme a necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním posypeme cukrom alebo dozdobíme ovocím.  

Kuchynské pomôcky

  • Hrnce
  • Panvice
  • Pomôcky na pečenie
  • Pekáče a zapekacie misy
  • Mlynčeky, soľničky a koreničky
  • Kuchynské nože
  • Pomôcky do kuchyne
  • Taniere a jedálenské súpravy
  • Príbory
  • Kuchynské váhy
  • Servírovanie
Tags: Červené potravinárske farbivoCmarHladká múkaKakaoKryštálový cukorMasloPrášok do pečivaSmotanový syrSoľVajceVanilkový extraktŽĺtko
Share3442Tweet2152
Predošlý recept

Jahodová bábovka s mascarpone – chutný recept

Ďalší recept

Vyprážaný králik v cmarovej marináde – chutný recept

Ďalšie recepty

Najjemnejšie a najlepšie palacinky na svete, nadýchané, hrnčekové, recept, cesto

Najjemnejšie a najlepšie palacinky na svete, nadýchané, hrnčekové, recept, cesto

21 marca, 2023

Jedlo, ktoré milujú všetky deti ale aj dospelí. Palacinka sa vyrába z liateho cesta, ktorého základom je múka, vajcia a...

Nepečený čokoládovo – mätový cheesecake – chutný recept

Nepečený čokoládovo – mätový cheesecake – chutný recept

19 marca, 2023

Tento recept na nepečený čokoládovo-mätový cheesecake je ideálny pre tých, ktorí hľadajú rýchly a jednoduchý dezert bez pečenia. Cheesecake má...

Najlepší Lotus cheesecake s mascarpone – jednoduchý recept

Najlepší Lotus cheesecake s mascarpone – jednoduchý recept

19 marca, 2023

Lotus Cheesecake je dezert s krémovou vrstvou syra a ochuteným karamelizovaným lotusovým keksíkovým základom. Tento recept kombinuje klasický cheesecake s...

Rýchly jahodový cheesecake – výborný recept

Rýchly jahodový cheesecake – výborný recept

20 marca, 2023

Jahodový cheesecake je sladký dezert s jemným a krémovým telom, pokrytý chutnou jahodovou polevou vyrobenou z čerstvých jahôd a citrónovej...

Prevrátený ananásový cheesecake – osviežujúci recept

Prevrátený ananásový cheesecake – osviežujúci recept

19 marca, 2023

Prevrátený ananásový cheesecake je skvelá kombinácia tradičného ananásový koláča a krémovej ananásovej náplne. Tento dezert má dokonalú rovnováhu medzi sladkou...

Jahodová bábovka s mascarpone – chutný recept

Jahodová bábovka s mascarpone – chutný recept

13 marca, 2023

Vyskúšajte túto skvelú kombináciu jahôd a mascarpone a túto dobrotu už nevymeníte za nič iné. Ingrediencie 850 g čerstvých jahôd ...

Výborná a zdravá mrkvová bábovka – domáci recept

Výborná a zdravá mrkvová bábovka – domáci recept

13 marca, 2023

Dokonalá kombinácia korenia, mrkvy a orieškov robí z tejto bábovky výborný koláč, ktorý je ideálnou súčasťou každého veľkonočného stola. Ingrediencie...

Škoricový trhací chlebík – domáci recept

Škoricový trhací chlebík – domáci recept

20 marca, 2023

Škoricový trhací chlebík je lahodné a voňavé pečivo, ktoré sa vyznačuje jedinečnou kombináciou mäkkého vnútra a krehkej škoricovej skorice. Tento...

Čokoládové Truffles – originálny recept

Čokoládové Truffles – originálny recept

4 januára, 2023

Ochutnajte tento výborný dezert, ktorý sa bude rozplývať na jazyku. Truffles sa vďaka tomuto receptu dajú pripraviť veľmi rýchlo a...

Čokoládový mousse – originálny recept na čokoládovú penu

Čokoládový mousse – originálny recept na čokoládovú penu

18 marca, 2023

Čokoládový mousse je dezert, ktorý sa skladá z čokoládovej krémovej hmoty, ktorá sa zvyčajne vyrába z čokolády, vajec, cukru a...

Svetové recepty

Obľúbené ingrediencie

Bobkový list Bravčová masť Cesnak Cibuľa Citrón Citrónová šťava Cukor Hladká múka Hnedý cukor Koriander Kryštálový cukor Kurací vývar Kyslá smotana Kôra z citróna Maslo Med Mletá červená paprika Mletá škorica Mleté čierne korenie Mlieko Mrkva Muškátový orech Olej Olivový olej Paradajky Parmezán Petržlenová vňať Práškový cukor Prášok do pečiva Rastlinný olej Smotana na šľahanie Soľ Strúhaný parmezán Sóda bikarbóna Vajce Vanilkový cukor Vanilkový extrakt Voda Zeleninový vývar Zemiaky Červená cibuľa Čierne korenie Škorica Špagety Žĺtko
Facebook Instagram Pinterest

O nás

Na stránke svetoverecepty.sk nájdete množstvo jednoduchých aj náročnejších receptov, ktoré vám pomôžu objaviť nové chute a vône z rôznych kútov sveta. S rozmanitosťou kuchýň a receptov na stránke nájdete vždy niečo, čo vás osloví.

Ochrana osobných údajov
Mapa stránky

Aplikácia na Android

Stiahnite si našu aplikáciu priamo z Google Play a všetky svetové recepty budete mať už navždy vo vašom mobilnom telefóne.

Inšpirácie

15 receptov na nedeľný obed | Babičkine recepty | FIT recepty s avokádom | FIT recepty z cukety | Jednoduché recepty | Lacné FIT recepty | Najlepšie recepty na koláče | Najnovšie recepty a nápady na jedlá | Obľúbené recepty na každý deň | Rýchle polievky | Rýchle polievky z ničoho | Rýchle špagety | Svetová kuchyňa | TOP recepty na obed | Vianočné recepty s obrázkami | Zaujímavé recepty na každý deň | Najlepšie cheesecake recepty

Svetové recepty - chutné recepty z celého sveta

No Result
View All Result
  • Najnovšie recepty
  • Podľa kuchyne
    • Slovenská kuchyňa
    • Talianska kuchyňa
    • Anglická kuchyňa
    • Grécka kuchyňa
    • Ázijská kuchyňa
    • Indická kuchyňa
    • Maďarská kuchyňa
    • Mexická kuchyňa
    • Španielska kuchyňa
  • Podľa druhu jedla
    • Raňajky
    • Predjedlá
    • Polievky
    • Hlavné jedlá
    • Dezerty
    • Šaláty
    • Nátierky
    • Bezmäsité jedlá
    • Zdravé recepty
  • Podľa príležitosti
    • Vianočné recepty
    • Veľkonočné recepty
    • Iné recepty

Svetové recepty - chutné recepty z celého sveta

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In