Red velvet cheesecake je dezert, ktorý spojuje dve vynikajúce chute: red velvet tortu a cheesecake. Klasická red velvet torta je charakteristická bohatou červenou farbou a ľahkým kakaovým tónom, ktorej dodáva chuť kyselkavý krémový syr. Tento dezert prináša túto chuťovú kombináciu do nového levelu s kombináciou jemnej a krémovej textúry cheesecake plnenej red velvet tortou. Recept sa obvykle skladá z čokoládovej kôry, vrstvy red velvet torty a vrstvy cheesecake, ktoré sú následne zdobené kakaovým práškom alebo smotanou. Tento dezert je ideálny na špeciálne príležitosti ako sviatky alebo oslavy a určite poteší každého milovníka sladkostí.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na Red velvet cheesecake
Red velvet korpus
- 300 g hladkej múky
- 300 g kryštálového cukru
- 130 g masla
- 2 PL kakaa
- 1 ČL sódy bikarbóny
- ½ ČL soli
- 2 vajcia
- 260 ml cmaru
- Červené potravinárske farbivo (ideálne gélové)
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 2 ČL vínneho octu
Cheesecake vrstva
- 460 g krémového syra
- 160 g kryštálového cukru
- 2 vajcia
- 100 ml kyslej smotany
- 1 PL hladkej múky
- 1 ČL vanilkového extraktu
- Štipka soli
Krém
- 460 g krémového syra
- 120 g zmäknutého masla
- 250 g práškového cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
Postup prípravy Red velvet cheesecakeu
- Rúru si predhrejeme na 175 °C a dve tortové formy vymažeme maslom a vysypeme múkou.
- V mise si zmiešame múku, kakao a soľ. V druhej mise vyšľaháme maslo s cukrom do peny ( asi 3 minúty). Postupne zašľaháme po jednom vajíčka a nakoniec pridáme vanilkový extrakt.
- Cmar zamiešame s červeným farbivom a primiešame ho do cesta. Potom postupne zašľahávame suché ingrediencie (múku s kakaom a soľou). Nakoniec zmiešame ocot so sódou, vznikne pena ktorú ihneď primiešame do cesta.
- Vzniknuté cesto rozdelíme do pripravených foriem a pečieme cca 30 minút, kým špajdľa zapichnutá do stredu cesta nevyjde čistá. Po dopečení necháme chladnúť asi 5 – 10 minút vo formách a potom ich vyberieme z foriem na mriežku a necháme úplne vychladnúť. Vrchy zrežeme pomocou zúbkového noža tak, aby bol rovný. Odrezky si odložíme na zdobenie.
- Formu vystelieme papierom na pečenie a vymažeme maslom. V mise vyšľaháme smotanový syr s cukrom do peny. Postupne zašľaháme vajcia ( po jednom) a nakoniec primiešame kyslú smotanu, múku, vanilku a soľ. Pripravenú cheesecake vrstvu nalejeme do formy vystlanej papierom a pečieme asi 55 minút, kým nebude vrch zlatistý a stred sa nebude jemne chvieť. Vyberieme z rúry a necháme chladnúť pri izbovej teplote. Potom vložíme do chladničky a necháme úplne vychladnúť.
- Vo väčšej mise vyšľaháme smotanový syr s maslom, potom pridáme práškový cukor a vanilku a šľaháme, kým sa zmes nespojí.
- Na servírovací tanier umiestnime jeden red velvet korpus, navrch dáme cheesecake vrstvu a pevne pritlačíme. Potom na ňu umiestnime druhú red velvet vrstvu a nakoniec potrieme vrch a boky krémom. Pred podávaním ozdobíme rozdrobenými odrezkami z red velvet vrstiev.