Preskočiť na obsah

Vianočný rumový grog, originálny recept

Vianočný rumový grog - originálny recept

Grog je horúci alkoholický nápoj, ktorý sa pripravuje hlavne počas vianočných sviatkov. Ako ho však pripraviť správne? Vyskúšajte tento jednoduchý recept a z výsledku budete nadšení.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na rumový grog

  • 60 ml karibského rumu 
  • 160 ml vody 
  • Vrecko čierneho čaju (voliteľné) 
  • 1/2 citróna 
  • 1 pomaranč 
  • 3 – 4 ks klinčeky 
  • celá škorica 
  • cukor prípadne med 

Postup prípravy rumového grogu

  1. Vodu dáme do hrnca spolu so škoricou a klinčekmi. Privedieme do varu a varíme asi minútku. Potom odstavíme z ohňa a vložíme čajové vrecúško. Necháme asi 5 minút lúhovať. Pridáme odšťavený pomaranč a polovicu citrónu a cukor podľa chuti. 
  2. Do hrnčeka nalejeme rum a zalejeme ho horúcou zmesou. Podľa chuti môžeme pridať ešte cukor.  
REKLAMA
20x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *