Grog je horúci alkoholický nápoj, ktorý sa pripravuje hlavne počas vianočných sviatkov. Ako ho však pripraviť správne? Vyskúšajte tento jednoduchý recept a z výsledku budete nadšení.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na rumový grog
- 60 ml karibského rumu
- 160 ml vody
- Vrecko čierneho čaju (voliteľné)
- 1/2 citróna
- 1 pomaranč
- 3 – 4 ks klinčeky
- celá škorica
- cukor prípadne med
Postup prípravy rumového grogu
- Vodu dáme do hrnca spolu so škoricou a klinčekmi. Privedieme do varu a varíme asi minútku. Potom odstavíme z ohňa a vložíme čajové vrecúško. Necháme asi 5 minút lúhovať. Pridáme odšťavený pomaranč a polovicu citrónu a cukor podľa chuti.
- Do hrnčeka nalejeme rum a zalejeme ho horúcou zmesou. Podľa chuti môžeme pridať ešte cukor.