Overený recept na jednoduchú a výbornú rybaciu polievku, ktorá by nemala chýbať na žiadnom vianočnom stole. Rybacia polievka je jednou z mnohých obľúbených polievok, ktoré sa tradične pripravujú počas štedrého dňa.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na rybaciu polievku
- Mlieč alebo ikry
- Mäso a chrbtica z ryby
- 2 l vody
- Koreňová zelenina
- Cibuľa
- 1 PL citrónovej šťavy
- Maslo
- Mleté čierne korenie
- Muškátový oriešok
- Soľ
- 2 ČL hladkej múky
- 200 ml kyslej smotany alebo smotany na varenie (podľa chuti)
Postup prípravy rybacej polievky
- Do hrnca so studenou vodou namočíme mlieč alebo ikry. Do druhého hrnca dáme mäso a chrbticu, očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a privedieme do varu. Varíme 25 – 30 minút, potom pridáme citrónovú šťavu, necháme prevariť a odstavíme z ohňa.
- Na panvici rozohrejeme maslo a z múky urobíme zápražku. Polievku scedíme, vrátime na oheň, pridáme zápražku, mlieč alebo ikry, dokoreníme a privedieme do varu. Varíme ďalších 10 – 15 minút. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme.
- Pred dovarením pridáme smotanu zmiešanú s trochou múky a necháme prevariť. Podávame s nadrobno nakrájanou zeleninou a chlebom.