Preskočiť na obsah

Ryža a cestoviny s jesenným akcentom, 5 receptov na jednoduché a chutné pokrmy

...

Keď sa teploty začnú postupne znižovať a letné večery postupne ustupujú chladnejším nociam, naše chuťové poháriky sa často obracajú k potešeniu z teplejších a sýtejších jedál. Hoci stále chceme, aby boli naše pokrmy ľahké a jednoduché na prípravu, túžime po tom, aby nám zahriali telo i dušu.

Ryža a cestoviny predstavujú dva základné stavebné kamene mnohých kuchýň na celom svete. Sú flexibilné, výživné a skvelé ako základ pre množstvo rôznych chutí. V kombinácii s jedinečnými jesennými ingredienciami ako sú tekvice, huby či orechy, vytvárajú neodolateľné pokrmy, ktoré sú dokonalým spoločníkom pre chladné jesenné večery.

[sc name=”reklama_1″ ][/sc]

Tekvicové risotto

Ingrediencie


Postup: Na masle orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte ryžu a opražte. Zalejte vínom a nechajte vypariť alkohol. Postupne prilievajte vývar a neustále miešajte. Keď je ryža takmer uvarená, pridajte tekvicové pyré. Dochuťte muškátovým orieškom, soľou a korením. Pred podávaním primiešajte nastrúhaný parmezán.

Cestoviny s hubami a čerstvým tymianom

Ingrediencie

Postup: Cestoviny uvarte podľa návodu. Na panvici na olivovom oleji orestujte cesnak a pridajte huby. Opražte do zlatista, dochuťte soľou, korením a čerstvým tymianom. Pridajte uvarené cestoviny, premiešajte a pred podávaním posypte parmezánom.

[sc name=”reklama_2″ ][/sc]

Ryžové placky s červenou kapustou a orechmi

Ingrediencie

Postup: V mise zmiešajte ryžu, vajce, múku, kapustu, orechy a dochuťte soľou a korením. Z hmoty formujte placky a opečte ich na panvici do zlatista z oboch strán.

Špagety s tekvicovým pestom

Ingrediencie

Postup: Špagety uvarte podľa návodu. Medzitým si pripravte tekvicové pesto. Do mixéra vložte tekvicové semienka, cesnak, parmezán a postupne pridávajte olivový olej, až kým nedostanete krémovú konzistenciu. Pesto ochuťte soľou a korením podľa chuti. Uvarené špagety zmiešajte s pestom a pred podávaním posypte čerstvou bazalkou.

[sc name=”reklama_3″ ][/sc]

Penne s karamelizovanou cibuľou a hubovým krémom

Ingrediencie

Postup: Cibule nakrájajte na tenké plátky. Na panvici ich na masle pomaly karamelizujte na nízkej teplote, až kým nezískajú zlatohnedú farbu. Pridajte na panvicu huby a opražte ich dozlatista. Zalejte smotanou na varenie a pridajte čerstvý rozmarín. Dochuťte soľou a korením.
Uvarené cestoviny zmiešate s omáčkou a podávajte.

Večere po škole alebo práci nemusia byť komplikované, aby boli chutné a výživné. S príchodom jesene máme k dispozícii bohatstvo sezónnych ingrediencií, ktoré môžeme začleniť do našich receptov a priniesť tak do našich jedál teplé a chutné tóny tohto čarovného obdobia. Tieto recepty s ryžou a cestovinami vám ponúkajú rôznorodé a chutné možnosti, ktoré sú jednoduché na prípravu a určite potešia vaše chuťové poháriky.

[sc name=”reklama_4″ ][/sc]

Najčastejšie otázky o ryže a cestovinách s jesenným akcentom

Prečo si vybrať práve tieto recepty na ryžu a cestoviny s jesenným akcentom?

Tieto recepty sú navrhnuté tak, aby zvýraznili sezónne chute a priniesli vám jednoduché, no chutné pokrmy na chladné jesenné dni. Kombinácia ryže a cestovín s ingredienciami ako tekvica, huby a orechy vytvára skvelý základ pre výživné a osviežujúce pokrmy.

Aký druh ryže je vhodný na prípravu týchto receptov?

Na väčšinu receptov sa odporúča použiť krátkozrnnú ryžu, konkrétne arborio ryžu. Táto ryža je schopná absorbovať omáčky a vytvára krémovú konzistenciu, čo je ideálne pre jednoduché risotto a placky.

Môžem nahradiť niektoré z ingrediencií, ak nemám k dispozícii všetky uvedené suroviny?

Samozrejme! Recepty sú flexibilné a môžete experimentovať s rôznymi ingredienciami podľa vašich preferencií. Napríklad, ak nemáte tekvicové pyré, môžete použiť iné pesto alebo omáčky na dochutenie.

Aký je vhodný spôsob uloženia a ohrevu týchto pokrmov?

Väčšina týchto pokrmov sa najlepšie podáva čerstvo pripravená. Ak vám ostane nejaká porcia, môžete ju uložiť v chladničke a zohriať ju v mikrovlnke alebo na sporáku. Odporúča sa však skonzumovať pokrmy hneď po príprave pre zachovanie ich chuti a textúry.

Môžem tieto recepty prispôsobiť svojim výživovým potrebám alebo preferenciám?

Samozrejme, tieto recepty sú len základným náčrtom a môžete ich prispôsobiť svojim výživovým preferenciám. Ak preferujete vegánsku stravu, môžete napríklad vymeniť mäso za rastlinné alternatívy a upraviť omáčky podľa svojich potrieb.

[sc name=”reklama_end” ][/sc]
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Svetové recepty