Preskočiť na obsah

Škoricové koláčiky, vianočný recept

Škoricové koláčiky - vianočný recept

Jedným z najcharakteristickejších aspektov týchto vianočných koláčikov je ich hrejivá korenistá vôňa.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na škoricové koláčiky

  • 115 g kryštálový cukor a ďalšie 2 PL 
  • 1/4 ČL mletá škorica 
  • 225 g maslo 
  • 1 a 1/2 ČL drvený aníz 
  • 1 veľké vajce 
  • 385 g hladká múka  
  • 1 a 1/2 ČL prášok do pečiva 
  • Štipka soli 
  • 60 ml brandy  

Postup prípravy škoricových koláčikov

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C a väčší plech vystelieme papierom na pečenie. V malej miske si zmiešame 2 PL cukru so škoricou.  
  2. V mise si zmiešame zmäknuté maslo, zvyšný cukor a semienka anízu. Metličkou alebo ručným šľahačom šľaháme, kým nie je zmes svetlá a krémová, 3 až 4 minúty. Pridáme vajíčko a šľaháme, kým sa zmes úplne nespojí. 
  3. Do ďalšej misy si preosejeme múku, prášok do pečiva a soľ a jemne premiešame. Pridáme polovicu múčnej zmesi do maslovej zmesi a zmiešame, kým sa zmes nespojí. Potom pridáme polovicu brandy a znova premiešame. Dosypeme zvyšok suchých ingrediencií a brandy a miešame, kým sa cesto nespojí. 
  4. Na čistej, jemne pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku asi 0,5 cm. Vykrojíme požadované tvary a umiestnime na plech na pečenie.  
  5. Sušienky posypeme pripraveným škoricovým cukrom a pečieme do zlatista (10 až 14 minút). 
REKLAMA
7x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *