Preskočiť na obsah

Škoricové madlenky, vianočný recept

Škoricové madlenky - vianočný recept

Vyskúšajte recept na výborné škoricové madlenky, ktoré sú typickým vianočným pečivom z francúzska. Madlenky sa výborne hodia na vianočný stôl a ich chuť vyčarí úsmev na tvári každému, kto ich ochutná.,

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na škoricové madlenky

  • 150 g hladkej múky 
  • 50 g mandľovej múky  
  • 2 ČL prášku do pečiva 
  • 240 g masla 
  • 4 vajcia 
  • 1- 2 ČL mletej škorice podľa chuti 
  • 200 g práškového cukru 
  • Kôra z jedného menšieho citróna 

Posýpka 

  • 2 PL práškového cukru 
  • 1 ČL mletej škorice 

Postup prípravy škoricových madleniek

  1. Rúru si prehrejeme na 180 °C a formičky na madlenky si vymažeme maslom. 
  2. V mise si vyšľaháme maslo s cukrom do krémova. Postupne zašľaháme vajcia a primiešame nastrúhanú citrónovú kôru.  
  3. V druhej miske si zmiešame hladkú múku, mandľovú múku, prášok do pečiva a škoricu. Potom postupne prisypávame suchú zmes do maslovej zmesi a poriadne premiešame. Výsledné cesto by malo mať redšiu konzistenciu.  
  4. Formičky na madlenky naplníme cestom, ideálne pomocou cukrárskeho vrecka.  Pečieme 10 – 15 minút, kým nebude povrch zlatistý.  
  5. Po dopečení necháme na plechu pár minút vychladnúť, až potom ich vyklopíme z formičiek. V malej miske si zmiešame práškový cukor so škoricou a posypeme ním upečené a vychladnuté madlenky. 
REKLAMA
14x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *