Vyskúšajte recept na výborné škoricové madlenky, ktoré sú typickým vianočným pečivom z francúzska. Madlenky sa výborne hodia na vianočný stôl a ich chuť vyčarí úsmev na tvári každému, kto ich ochutná.,
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na škoricové madlenky
- 150 g hladkej múky
- 50 g mandľovej múky
- 2 ČL prášku do pečiva
- 240 g masla
- 4 vajcia
- 1- 2 ČL mletej škorice podľa chuti
- 200 g práškového cukru
- Kôra z jedného menšieho citróna
Posýpka
- 2 PL práškového cukru
- 1 ČL mletej škorice
Postup prípravy škoricových madleniek
- Rúru si prehrejeme na 180 °C a formičky na madlenky si vymažeme maslom.
- V mise si vyšľaháme maslo s cukrom do krémova. Postupne zašľaháme vajcia a primiešame nastrúhanú citrónovú kôru.
- V druhej miske si zmiešame hladkú múku, mandľovú múku, prášok do pečiva a škoricu. Potom postupne prisypávame suchú zmes do maslovej zmesi a poriadne premiešame. Výsledné cesto by malo mať redšiu konzistenciu.
- Formičky na madlenky naplníme cestom, ideálne pomocou cukrárskeho vrecka. Pečieme 10 – 15 minút, kým nebude povrch zlatistý.
- Po dopečení necháme na plechu pár minút vychladnúť, až potom ich vyklopíme z formičiek. V malej miske si zmiešame práškový cukor so škoricou a posypeme ním upečené a vychladnuté madlenky.