Preskočiť na obsah

Šľahačkové koláče (pečivo), vianočný recept

Šľahačkové koláče (pečivo) - vianočný recept

Šľahačkové pečivo je veľmi jednoduché a rýchle na prípravu a preto je aj veľmi obľúbené. Toto vianočné pečivo vás prekvapí svojou jemnosťou a príjemnou chuťou.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na šľahačkové koláče

  • 350 g hladkej múky 
  • 250 ml smotana na šľahanie 
  • 250 g masla 
  • Na posypanie: práškový a vanilkový cukor 

Postup prípravy šľahačkových koláčov

  1. Do väčšej misy dáme múku, smotanu a maslo nahrubo nastrúhané, prípadne nakrájané na kocky a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a odložíme na 1/2 – 1 hod do chladničky.  
  2. Medzitým si v miske zmiešame práškový cukor s vanilkovým cukrom na obaľovanie hotových koláčikov.  
  3. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku 0,5 – 1 cm a vykrajujeme rôzne tvary, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.  
  4. Rúru si predhrejeme na 170 °C a pečieme 5 – 8 minút dozlatista. Horúce koláčiky obalíme v cukrovej zmesi.  
REKLAMA
8x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *