Toad in the hole je tradičné anglické jedlo pozostávajúce z párkov v yorkshirskom pudingovom cestíčku, zvyčajne podávané s cibuľovou omáčkou a zeleninou. Historicky sa jedlo pripravovalo aj z iných druhov mäsa, ako je napríklad steak a jahňacie obličky.

Ingrediencie

  • 180 g hladkej múky 
  • 1/2 ČL soli 
  • Štipka mletého čierneho korenia 
  • 3 veľké vajcia 
  • 350 ml mlieka 
  • 28 g rozpusteného masla 
  • 1 PL rastlinného oleja 
  • 450 g anglickej klobásy alebo kvalitné bravčové alebo hovädzie klobásy 

Postup prípravy

  1. Vo veľkej mise vyšľaháme múku so soľou a štipkou korenia. V strede múky urobíme jamku, do ktorej pridáme vajcia, mlieko a rozpustené maslo a zašľahajte do múky do hladka. Prikryjeme a necháme odležať 30 minút. 
  2. Predhrejte rúru na 220 °C .Dno a boky zapekacej misky s natrieme rastlinným olejom. (Nepoužívajte sklenenú nádobu na pečenie.) Prázdnu zapekaciu misu vložíme do rúry, aby sa rozohriala na najspodnejší rošt. Kým rúra dosiahne požadovanú teplotu, necháme na panvici rozohriať 1 PL oleja a na strednej teplote opečieme klobásy aspoň z dvoch strán. Zapekaciu misu vyberieme z rúry, vložíme do nej opečené klobásy a nalejeme na ne predpripravené cesto. Pečieme 20 – 30 minút alebo kým nebude cesto zlatohnedé.