16x hodnotené

Punčové rezy sú veľmi obľúbeným dezertom, ktorý je ideálny na vianočné aj veľkonočné sviatky. Nenechajte sa odradiť zoznamom ingrediencií a dlhším návodom. Príprava punčových rezov je naozaj veľmi jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník.

Ingrediencie

Biele piškótové cesto

Ružové piškótové cesto

Punčový rozvar

Poleva

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C a tri rovnaké plechy si vystelieme papierom na pečenie.  
  2. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny a postupne pridávame po lyžiciach preosiatu múku s práškom do pečiva. Nakoniec pomocou gumenej stierky jemne primiešame sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve polovice a rovnomerne ich rozotrieme na dva pripravené plechy. Pečieme asi 20 minút. 
  3. Rovnako pripravíme cesto na ružovú piškótu, len pred pridaním snehu z bielkov vmiešame červené potravinárske farbivo. Cesto upečieme na treťom pripravenom plechu a necháme vychladnúť.  
  4. V hrnci si zahrejeme sirup, vodu, tuzemský um, cukor, červené farbivo, citrónovú šťavu podľa chuti a punčovú arómu. Necháme prevrieť, odstavíme a necháme vychladnúť.  
  5. Na polevu niekoľkokrát preosejeme práškový cukor, pridáme vriacu vodu, citrónovú šťavu podľa chuti a červenú potravinársku gélovú farbu. Poriadne miešame dohladka.  
  6. Jednu bielu piškótu potrieme poriadnou vrstvou džemu, prikryjeme červenou piškótou, pritlačíme a rovnomerne polejeme punčovým rozvarom asi 1 cm od okraja. Potrieme džemom a na vrch dáme bielu piškótu, pritlačíme, zaťažíme a odložíme do chladu na asi 12 hodín.  
  7. Po vytiahnutí z chladničky polejeme polevou a necháme trochu stuhnúť ( nie úplne) a pokrájame na menšie rezy.