Reklama
Dezerty

Slávnostné punčové rezy – najlepší recept

Reklama

Punčové rezy sú veľmi obľúbeným dezertom, ktorý je ideálny na vianočné aj veľkonočné sviatky. Nenechajte sa odradiť zoznamom ingrediencií a dlhším návodom. Príprava punčových rezov je naozaj veľmi jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník.

Ingrediencie

Biele piškótové cesto

  • 8 vajec
  • 8 PL polohrubej múky
  • 8 PL kryštálového cukru
  • ½ bal prášku do pečiva
  • Štipka soli

Ružové piškótové cesto

  • 4 vajcia
  • 4 PL polohrubej múky
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • červené potravinárske farbivo
  • džem (jahodový, malinový, ríbezľový)

Punčový rozvar

  • 200 ml červený sirup (malinový, jahodový)
  • 100 ml voda
  • 100 ml tuzemský um
  • Práškový cukor podľa chuti
  • červené potravinárske farbivo
  • punčová aróma
  • citrónová šťava

Poleva

  • 250 g práškového cukru
  • 1 PL vriacej vody
  • 1 – 2 PL citrónovej šťavy
  • červená farba gélová potravinárska

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C a tri rovnaké plechy si vystelieme papierom na pečenie.
  2. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny a postupne pridávame po lyžiciach preosiatu múku s práškom do pečiva. Nakoniec pomocou gumenej stierky jemne primiešame sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve polovice a rovnomerne ich rozotrieme na dva pripravené plechy. Pečieme asi 20 minút.
  3. Reklama
  4. Rovnako pripravíme cesto na ružovú piškótu, len pred pridaním snehu z bielkov vmiešame červené potravinárske farbivo. Cesto upečieme na treťom pripravenom plechu a necháme vychladnúť.
  5. V hrnci si zahrejeme sirup, vodu, tuzemský um, cukor, červené farbivo, citrónovú šťavu podľa chuti a punčovú arómu. Necháme prevrieť, odstavíme a necháme vychladnúť.
  6. Na polevu niekoľkokrát preosejeme práškový cukor, pridáme vriacu vodu, citrónovú šťavu podľa chuti a červenú potravinársku gélovú farbu. Poriadne miešame dohladka.
  7. Jednu bielu piškótu potrieme poriadnou vrstvou džemu, prikryjeme červenou piškótou, pritlačíme a rovnomerne polejeme punčovým rozvarom asi 1 cm od okraja. Potrieme džemom a na vrch dáme bielu piškótu, pritlačíme, zaťažíme a odložíme do chladu na asi 12 hodín.
  8. Po vytiahnutí z chladničky polejeme polevou a necháme trochu stuhnúť ( nie úplne) a pokrájame na menšie rezy.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023
Reklama

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023

Jahodové maslo – recept na úžasnú pochúťku

Jahodové maslo je lahodný a jednoduchý spôsob, ako využiť čerstvé jahody a vytvoriť si svoje vlastné ovocné maslo. Je to…

5 júna, 2023